Trip Saveti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

POTPUNI DROPSHIPPING VODIČ ZA SHOPIFY

Shopify Trip Saveti

Za mnoge preduzetnike, lansiranje Shopify dropshipping prodavnice je fenomenalan način da udju u ecommerce biznis. Ovaj dropshipping vodic će vam pomoći da nadjete sve neophodne informacije za razvijanje stabilnog Online biznisa u vidu prodaje proizvoda drugih proizvodjača trećim licima.

Svi znamo da trošenje novca i vremena na upravljanje zalihama može biti veoma nezgodna stvar. Upravo zato kreiranje e trgovine koja koristi dropshipping biznis model je tako dobra opcija, kako ne morate nikad da upravljate zalihama i magacinom. Bićete slobodni da fokusirate vaše vreme i resurse na rast vaše online prodavnice, i povećanje prodaje.

Dropshipping je fleksibilan nacin da vodite vaš biznis, koji je podržan od većine najvećih ecommerce platformi – uključujući najveću platformu, Shopify. Svi mi verujemo u lagani život ecommerce preduzetnik, pa smo tako napravili vodič koji će vam pomoći da pokrenete sopstveni Shopify dropshipping biznis. I jednom kada budete spremni da počnete dropshipping, pogledajte video kako da korak po korak povežete svoj Oberlo profil, tražeći sjajne proizvode da prodajete online, i gradjenje Shopify radnje. Super je lako da pratite i u veoma kratkom periodu vaša Shopify radnja će biti spremna da prodaje.

Otvorite nalog na Shopify danas.

Otkrijte hiljade proizvoda preko Oberlo Aplikacije koje možete početi da prodajete online odmah! Bez obaveza i bez zahteva za kreditnim karticama!

Počnite sa Oberlom danas.

Šta je Dropshipping?

 

Dropshipping je biznis model u kojem ecommerce preduzetnici prodaju proizvode bez da imaju dodira sa zalihama. Kada vlasnik e trgovine primi porudžbinu neke mušterije online, on jednostavno kontaktira proizvodjača, poruči proizvod, koji zatim stiže direktno na adresu kupca. Prosto i jednostavno, vi ste posrednik izmedju proizvodjača i kupca koji nastupa digitalno.

Dropshipping aplikacije kao Oberlo vam omogućavaju da dodate proizvode od raznih dobavljača kako bi popunili vašu ponudu proizvoda.

Dropshipping je savršen biznis model za nove preduzetnike. Jednostavan je za postavljanje i ne podrazumeva visoku početnu investiciju. Takodje moguće je da vodite dropshipping biznis u dodatno vreme – ne morate da date otkaz na svom sadašnjem poslu da biste kreirali uspešnu online prodavnicu

Pogledajte recenziju o najboljim platformama za razvijanje Online Trgovine.

Naravno ovaj izvor prihoda vremenom može postati veoma veliki, pa tako ćete možda izabrati da prekinete sa regularnim poslom kako bi se posvetili biznisu. Prosečna uspešna dropshipping prodavnica pravi profit od oko 3,000$ mesečno. Zvuči kao pravi izazov, zar ne?

Dropshipping for Dummies Guide

Plus, postoje dropshipping trikovi pomoću kojih ćete povećati broj posetioca na vašoj prodavnici.

Početni korak u dropshippingu bio bi odabir niše u kojoj ćete prodavati proizvode. Na primer prodaja patika, ili mobilnih gedžeta ili fintes proizvoda, sve su to niše ili delovi tržišta na koje se fokusirate. Tako ćete okupiti potrošače sa sličnim interesovanjima i kreirati održiv biznis. Uzmite u obzir ideje za dizajn, upravljanje na društvenim mrežama, popularnost proizvoda i konkurenciju u vašoj industriji.

Proverite na Aliexpress-u ili Alibaba najpopularnije kategorije za dropshipping i pretražite proizvode na osnovu ocena potrošača i broja uspešnih isporuka.ž

Ovaj članak će vam sigurno pomoći u odabiru niše: https://www.salehoo.com/blog/dropshipping-business-ideas

Šta je Shopify?

 

Shopify je vodeća ecommerce platforma koja omogućuje preduzetnicima da naprave svoje online radnje. Shopify je jednostavan za korišćenje, posebno za dropshipping, tako da ćete biti u stanju da napravite svoju prodavnicu čak i bez nekog tehničkog znanja i iskustva. Savršena je za korisnike koji žele da naprave online prodavnicu bez previše gnjavaže. Plus, korišćenje Shopify će vam dati pristup bogatim Shopify temama i aplikacijama koje su dostupne na platformi.

Zašto koristiti Shopify?

 

Shopify je najpopularnija ecommerce platforma na planeti. Preko million preduzetnika i kompanija već koristi Shopify za vodjenje svog posla, što je verovatno zbog njihovih odličnih opcija koje omogućavaju korisnicima uspeh sa svojim online prodavnicama. I naravno, ako tražite dodatke koji nisu dostupni na Shopify možete ih naći u aplikacijama na Shopify app store kako bi dopunili potrebe vaše prodavnice. Poverenje je takodje veliko sa Shopify – puno kompanija traži platfromu koja će garantovati bezbednost i brzinu čak i za vreme najvećih praznika kada se kupuje mnogo i kada je posećenost velika.

Kako Shopify Funkcioniše? 

 

Kada smo odgovorili na pitanja Šta je Shopify i kako funkcioniše, vreme je da damo neke informacije o tome kako zapravo funkcioniše. U suštini, Shopify je osnov online trgovine. To je ecommerce platforma koja obezbedjuje preduzetnicima skelet koji im je potreban za otvaranje i dizajniranje njihove radnje, i njihov backend vam dozvoljava da vodite biznis bez dodatnih troškova hostinga. Jedino što plaćate jeste mesečni paket na Shopify pomoću kojeg ćete početi da vodite svoju e trgovinu bez previše problema – možete se osloniti na Shopify kako bi vodili radnju dok se vi fokusirate na marketing i prodaju svojih proizvoda. Sve ovo važi i za dropshipping, slično se razvija e trgovina kao i obična radnja na Shopify, samo je potrebno da uvezete proizvode na primer sa Aliexpressa. Većina dropshipera radi sa proizvodima na Alibaba ili Aliexpress platformi. Da bi povezali proizvode na Aliexpressu a i drugim platformama sa svojom Shopify trgovinom treba da instalirate Oberlo aplikaciju koja će vam to omogućiti.

Pogledajte koji su najpopularniji dropshipping proizvodi u 2020. godini.

Zašto bi trebalo da počnete dropshipping na Shopify?

 

Dropshipping je savršeni biznis model za preduzetnike koji žele da pokrenu svoj biznis bez nekog prevelikog iskustva i sa malim početnim ulaganjem. Jedino što je potrebno da uložite jeste vreme i trud, kao i želja za učenjem. Početna investicija ne mora biti velika, jedino što vam je zaista potrebno jeste osnovni Shopify plan, par aplikacija, i otvoreni nalozi na Instagramu i Facebooku u svrhu promocije. Shopify je naime najjednostavnija platforma koju možete koristiti da kreirate i vodite vašu online radnju. Ona vam takodje nudi opciju povezivanja sa Facebookom i Instagramom tako da imate priliku da svoje proizvode prodajete preko društvenih mreža. Sve što vam je potrebno jesu dobre fotografije i kreativne reklame.

7 Koraka do Vaše Dropshipping Shopify Trgovine

 

U ovom odeljku Shopify vodiča provodimo vas kroz sve korake koji su vam potrebni da kreirate sopstvenu e trgovinu. Prikazaćemo vam naše savete za svaku fazu posebno, i na kraju imaćete celu funkcionalnu dropshipping radnju sa kojom možete zaradjivati novac već danas.

1. Dajte ime svojoj Online Prodavnici

Ovo je prvi korak koji će vas približiti otvaranju dropshipping trgovine. Evo nekoih top saveta kako da nazovete svoju radnju:

  • Neka bude jednostavno.
  • Budite kreativni.
  • Neka bude lako za pamćenje.

Ako ne možete da se odlučite možete koristiti i Business name generator, koji će vam generisati ime na osnovu nekih vaših preferencija. Ukucajte bilo koju reč koju želite da vaše biznis ime uključuje, i generišite. Prikazaće vam se lista biznis imena od kojih možete da izaberete ono koje vam se najviše svidja. Potpuno je besplatan za korišćenje.

Kada smislite ime za svoju online prodavnicu, morate proveriti šta je dostupno. Ako već nemate svoj domen najbolje je kupiti ga preko Shopify, oni vam nude i takvu opciju. Najprivlačniji domeni su oni koji se završavaju sa .com ali morate izabrati domen koji je već slobodan. Shopify će vam prikazati sve koji su slobodni. Cena domena za godinu dana je 13$.

2. Kreirajte Shopify Nalog

Otvaranje naloga za vašu novu online Shopify prodavnicu je jednostavan i brz proces. Da startujete posetite www.shopify.com. Na prazno polje upišite email adresu i nastavite dalje.

Zatim kreirajte lozinku i upišite ime kojim ćete nazvati prodavnicu, bez brige ime možete i promeniti na osnovu vašeg domena. Sledeće što treba da popunite je par pitanja o vašem iskustvu u e trgovini zajedno sa još nekim personalnim detaljima.

Shopify Dropshiping Guide

Kada popunite ovu listu, vaš Shopify nalog će već biti pokrenut. Sledeće što je potrebno jeste da konfigurišete podešavanja za svoj dropshipping nalog.

3. Optimizacija Podešavanja za vaš Nalog

U ovom delu ćemo se pozabaviti stvarima koje su esencijalne za vodjenje Shopify naloga kao što su primanje novca od mušterija, kreiranje politike privatnosti vaše trgovine, i uspostavljanje troškova dostave.

Payment Informacije

Prvo što je potrebno da dodate jesu opcije plaćanja na vašoj online trgovini. Ovo je jedna od vitalnih stvari, jer je bitno kako primate novac od svojih mušterija.

Pristupite Settings stranici pa onda Payment providers.

shopify dropshipping
Preporučujem vam da dodate PayPal nalog za početak. Ako nemate nalog otvorite ga i neka bude Business account – trebaće vam u vodjenju posla.Provajder za kreditne kartice kod nas jeste 2Checkout, što će vam opcija i pokazati. Preporučujem vam da kad završite dizajn svoje prodavnice, kontaktirate stručnjaka i uradite povezivanje sa karticama na kraju, jer morate ispuniti odredjene uslove, ispisati polise koje će obezbediti vas i vaše mušterije. Za početak PayPal je sasvim dovoljan.

Polise Trgovine

Kada lansirate svoju dropshipping prodavnicu, morate da kreirate neophodne polise kako bi se obezbedili u odnosu prema mušterijama. Shopify je napravio koristan alat koji automatski generiše standardne police: privacy policyrefund policy, i terms and conditions za vašu online radnju. Naravno možete promeniti sve detalje koje želite vezano za vaše poslovanje i politiku vraćanja proizvoda na primer. Ipak ovo je dobar osnov za svakog početnika.

Ovome možete pristupiti u Shopify podešavanjima. Kliknite na “Checkout” i skorujte do kraja gde ćete pronaći polja za polise.

dropshipping with Shopify

Klikom na “Generate” dugme kreiraćete standardne Shopify polise koje će se pojavljivati na vašoj online prodavnici.

Stope dostave (shipping rates)

Vaša Shopify radnja ne može da radi bez postavljenih stopa dostave. Preporučujemo vam da uvek nudite  free shipping ili besplatnu dostavu kao najbolju i najlakšu opciju. Ako ponudite različite stope za različite države ili regione može biti veoma zbunjujuće, tako da jednostavno troškove dostave uračunajte u cenu svog proizvoda. Ako na primer, jednu majicu prodajete za 20$ , podignite cenu na 25$ i ponudite besplatnu dostavu. Koristeći FREE SHIPPING će vam pomoći da prodajete bolje svoje proizvode.

Da postavite free shipping na svojoj prodavnici pristupite “Shipping” tabu na Shopify Settings.

Shipping zones

Obrišite sve zone i dodaje “Free International Shipping” u “Rest of World” sekciju. Onda treba da selektujete“Rate: Free Shipping Rate” i spremni ste za dalje.

Pre nego što nastavite sa tekstom upućujem vas i na video tutorijal u kojem vam je objašnjen ceo process otvaranja radnje od početka do kraja sa dizajnom.

4. Dizajnirajte vašu Shopify prodavnicu

U ovom odeljku proćićemo sve bitne detalje dizajna e trgovine, i ključne tačke na koje se trebate usredsrediti. Dizajn Shopify radnje je od presudnog značaja, jer je to način prezentovanja vašeg brenda.

Estetski privlačna e trgovina je jednako bitna kao i klasična prodavnica sa dobrim izlogom u gradu. To je prvi utisak svakog korisnika o vašem biznisu, a prvi utisak se itekako računa. Ovde možete pogledati i neke trikove za dizajn koji će vam pomoći da podignete prodaju.

Kada je reč o dizajnu, postoji dva glavna aspekta na koji ćete obratiti pažnju – vaša tema i vaš logo.

Biranje teme na Shopify

Shopify Dropshiping Teme

Shopify ima u svojoj Theme Store opciji široku ponudu tema koje možete koristiti. Tu ćete pronaći od besplatnih do premium tema za vašu online prodavnicu. Bacite pogled na svaku koja vam se svidja, i odlučite se za temu koja vam najviše odgovara na osnovu dizajna ali i finansijskih resursa – ako imate manji budžet preporučujem vam da izaberete besplatnu temu.

Ako vam je potrebna pomoć oko pronalaska tema , predlažem vam da pogledate ovaj članak ovde u kojem ćete se upoznati sa specifičnostima različitih tema.

Kreiranje Logo-a za vašu Online prodavnicu

Logo za vaš Shopify dropshipping biznis služi da vaše mušterije lakše zapamte vaš brend. Razmislite neko vreme o tome kako bi vaš logo trebao da izgleda, i kako bi se uklopio u ostatak dizajna vaše prodavnice.

Kreiranje logo-a može zvučati kao veoma težak i zahtevan zadatak. Ipak uopšte nije tako. Na internetu postoji bezbroj platformi koje vam omogućuju plaćeno ili besplatno kreiranje logoa, čak su neke i potpuno automatizovane, pa vam za nekih 20$ dolara kreiraju logo na osnovu nekih vaših ideja. Jedna od najboljih opcija je Canva, platforma koju koriste milioni ljudi širom sveta, a koja pored dosta odličnih mogućnosti nudi i besplatno kreiranje logo-a. Sve što trebate da uradite jeste da eksperimentišete sa fontovima, ikonama, bojama i pozicioniranju na vašem logo-u.

Takodje možete unajmiti frilensera da vam napravi logo na platformama Upwork i Fiverr, po pristupačnoj ceni.

Kada postavite svoj logo i temu počnite da svoju radnju dizajnirate i dajte joj konačni oblik. Pogledajte ovaj video tutorijal u kome su objašnjeni neki trikovi dizajna e trgovine.

Ovde možete unajmiti profesionalnog dizajnera koji će vam kreirati e trgovinu i logo po vašoj želji.

6. Dropshipping na Shopify sa Oberlo aplikacijom

shopify dummies guide to dropshipping
Ako ste dizajnirali svoju Shopify radnju, vreme je da dodate proizvode, tako da počnete da generišete prihode. Da dodate proizvode, trebate instalirati Oberlo aplikaciju, koja je jedna od najboljih Shopify alata za ecommerce preduzetnike koji žele da se bave dropshippingom. Shopify i Oberlo su odlično integrisani, tako da od prvog dana već će vaša radnja biti spremna za naručivanje i dostavu proizvoda.

Kategorizacije proizvoda, doterivanje product stranice, promocije, review i ostale trikove možete videti u video tutorialu u gornjem delu stranice.

Ako i dalje nemate ideju koje proizvode trebate prodavati, pretražite na google članke o dropshipping proizvodima i tome koje izabrati.

Oberlo Chrome ekstenzija vam omogućuje da lako uvezete proizvode sa Aliexpressa na vašu online radnju. Tako ćete uštedeti dosta vremena i imati uvid u to koje proizvode naručujete kod odredjenog dobavljača. Takodje on će vam konvertovati slike sa Aliexpressa.

Sa integracijom Oberlo u Shopify, možete koristiti Oberlo aplikaciju i za pretraživanje proizvoda koje želite da prodajete. Kliknite na Import dugme i ubacite proizvode koje ćete direktno prodavati na svojoj dropshipping radnji.

Spocket – koristan servis pronalaska dobavljača

Ako ne želite da radite sa kineskim dobavljačima na Alibaba i Aliexpress platformama, imate opciju da pronadjete proizvode koji se prave u EU i Americi. Prednosti Spocket aplikacije:

  • 14-dana besplatni probni period, potom mesečna pretplata 19$
  • Primamljivi proizvodi direktno od US i EU dobavljača
  • Brža dostava – maximum u 5 dana otpremanje i slanje
  • Dodavanje i do 25 proizvoda

Najbolja je aplikacija ako niste sigurni šta bi da prodajete. Oni imaju veliki raspon proizvoda iz celog sveta, uključujući USA, Evropu, Aziju i Afriku.

7. Ostvarivanje vaše prve prodaje

dropshipping on shopify for dummies guide

Sada je vreme da počnete sa generisanjem prihoda i ostvarivanje prodaja na svojoj Shopify radnji. Naravno nije verovatno da ćete odmah prodavati proizvode čim lansirate svoju online radnju, tako da vam preporučujem da koristite marketing kampanje kako bi privukli potrošače ka vašoj trgovini.
shopify dropshipping for dummies guide

Proverite sve marketing kanale koji su vam dostupni, i istražite koji će biti najpogodniji za vaš biznis i privlačenje mušterija ka vašoj e trgovini. Preporučujem vam da napravite Instagram i Facebook stranice.Testirajte neke kampanje na Facebook Advertising ili promovišite proizvode na Instagramu. Email Marketing je takodje bitan deo digitalnog marketinga. Proverite ovde sve najbolje servise za email marketing koji će vam sigurno značiti.

Veoma bitna stvar je da testirate, takodje morate voditi računa o svom budžetu tako da ne potrošite previše novca na marketing kampanje koje ne donose prihode. Sve je veoma ozbiljna stvar, ali kao i svaki biznis potrebno je vreme da se dodje do uspeha.
Sve je na Vama.

Sada ste vlasnik Shopify dropshipping trgovine. Čestitamo!

Pokrili smo dosta u ovom Shopify dropshipping vodiču, ali nadam se da ćete naučiti kako da udjete u svet ovog online biznis i kako da se dalje razvijate. Ne zaboravite da pogledate video o dizajniranju Shopify radnje od početka.

U Shopify App Store možete pronaći sve dobre dodatke i opcije koje će vam pomoći u podizanju ponude u vašoj radnji. Trikovi kao što su promo kodovi, akcije, optimizacija za Google kao i lepsi izgled detalja u trgovini postoje kao već gotova rešenja, i nalaze se medju ostalim aplikacijama. Neki su besplatni dok se drugi plaćaju na mesečnom nivou.

Ono što je najbitnije, u ovom biznisu ne postoji limit u tome koliko para možete zaraditi sa svojom online prodavnico, što više uložite vremena i truda to će se sigurno kasnije isplatiti.

Ako vas zanima možete proveriti sve najbolje platforme koje služe za ecommerce biznis kao i najbolje softvere za upravljanje socijalnim medijima za 2020. godinu.

Da li vi imate ecommerce biznis? Podelite sa nama vaša iskustva i savete.

Pozdrav svima, moje ime je Ivan Tripković. Bavim se Affiliate Marketingom, Dropshippingom i Investiranjem. Lansirao sam ovaj Websajt sa velikim ambicijama i nadam se da ću vam pomoći da udjete u svet Online Biznisa vrlo lako!

Najpopularniji tekstovi:

				
					console.log( 'Code is Poetry' );
				
			
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nenad
6 months ago

kako ubacivati proizvode posle ubacenih 500 proizvoda, dostignut je limit na 500

nenad
6 months ago

how to insert products after inserting 500 products, the limit of 500 has been reached

Dragan
Dragan
7 months ago

Poštovani zamolio bih vas da me uputite da lì postoji neka aplikacija kojom se može automatizovati prodaja na e prodavnice. Primer: Neko kupi proizvod od vas izvrši uplatu a aplikacija automatski prosledii vašem dobavljaču njegov dei bocca. Hvala na odgovoru.

Povezani tekstovi

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x