Trip Saveti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

NAJBOLJE PLATFORME ZA EMAIL MARKETING

Email Marketing Trip Saveti

Platforme za email marketing vam donose najveći povraćaj na investiciju (ROI) medju svim marketing kanalima – impresivnih 4,400%. Odnosno na svaki potrošen 1$ dobijate 44$!

Plus, postoji 1,5 milijardi aktivnih Gmail korisnika – i svi oni mogu biti potencijalne mušterije.

Kako da počnete?

Najbolji email marketing servisi, softveri i platforme sve imaju različite cene i opcije.

Velika većina ovih alate su odlični – vi samo trebate da nadjete one koji vam najviše odgovaraju.

Na primer, ako se vodite prodajom, i hoćete da brinete o dostavljanju emaila i marketing alatima, Constant Contact je odličan izbor.

Ako ste bloger, emailovi bazirani na textu pomoću ConvertKit mogu biti dobar pik. Ili ako prodajete proizvode online, slikovni, fokusirani na prizvodu emailovi su najbolji na Benchmark

U ovom vodiču, ja sam istražio i rangirao najbolje email marketing servise kako bih vam pomogao da izaberete najbolje za sebe, i da sačuvate novac.

Takodje, ako hoćete da naučite kako da započnete blog ili kako da napravite web sajt izaberite web hosting platforme koje se mogu integrisati sa ovim alatima.

Pa da počnemo!

Važno: Neki od proizvoda koje preporučujem u ovom članku uključuju i partnerske veze kroz affiliate linkove. Ovaj članak sadrži sve proverene proizvode i softvere koji služe u online marketingu, a koje ja preporučujem. Više o privatnosti i zaštiti podataka možete pročitati u mojoj politici privatnosti.  

Tabela Podnaslova

Koji je najbolji Email Marketing Softver?

 

Da izaberete najbolji marketing softver, morate istražiti cene, pouzdanost, tehničku podršku, dizajn templejta, lakoću upotrebe, dostavu, automatizaciju, integraciju i još neke dodatke koji vam trebaju.

Najbolji email marketing softver bi tebalo da vam omogući lak email dizajn, kreiranje liste, presonalizaciju poruka, i pogled na analitiku.

Na kraju, email marketing ja ustvari o slanju pravih poruka pravom korisniku u pravo vreme.

Evo mojih pikova za najbolje marketing softvere i servise za isprobati ove godine:

1. Constant Contact

Najbolji Email Marketing Servis ($16/mesečno)

Constant Contact je u email marketing još od 1995. U 2015. su postali deo Endurance Internarional Group, u kojoj su još i kompanije BluehostHostGator, i Domain.com.

Kao što se može pročitati na njihovom sajtu, njihov glavni cilj je da pomognu malim biznisima sa upravljanjem na webu.

Oni imaju 100+ modernih, mobilno optimizovanih templejta koji se povezuju sa mušterijama, salju izveštaje u realnom vremenu, analitiku i bonus dodatke kao što su kuponi i dogadjaji.

Jedna od njihovih jedinstvenih opcija je menadžment dogadjaja i upravljanje pozivnicama, registracijama i kartama:

Constant Contact Event Registration Features

Email dostavnost je iznad proseka i jedna od najviših medju email servis provajderima od preko 90%.

Constant Contact cene su vezane za broj emailova u vašoj listei. Njihovi plaćeni planovi kreću od 18$ mesečno za do 500 kontakata.

Njihova kampanja je laka za upotrebu i vrlo intuitivna. Možete da kreirate jednostavne sekvence ali ne možete da koristite napredno filtriranje.

Konačno, ako tražite dodatke kao što su menadžment dogadjaja i najbolju email dostavu, Constant Contact je izbor za vas. Oni su moj izbor broj 1 od email marketing servisa.

Možete početi danasa i dobiti 10% popusta sledećih 12 meseci sa linkom ispod.

Isprobajte Constant Contact

2. Sendinblue

Najbolji Email Marketing Servis sa Automatizacijom za Budžet ($20/mesečno)

Sendinblue je email marketing servis lak za korišćenje, sa besplatnim planom koji dozvoljava beskonačno kontakata, i 300 email poruka dnevno. Ako ste ozbiljni u razvoju vaše liste, možete iskoristiti njihov Lite plan koji počinje od 20$ mesečno i dozvoljava do 40,000 slanja mesečno bez dnevnog limita.

Njihova besplatna platforma je napravljena za lako korišćenje. Njihova jednostavnost vam omogućuje da lako kreirate templejte, automatizujete email dobrodošlice i web sajt forme. Oni takodje nude chat uživo i CRM u nihovom besplatnom planu, što uključuje jednu automatizaciju za do 2,000 kontakata.

Sendinblue takodje koristi machine learning i AI da salje emailove u pravom trenutku dana kako bi maksimizovao odziv.

Takodje možete videti real-time statistiku sa neophdnim izveštajima koji prate sve metrike.

Jedna od najboljih opcija je njihov workflow automatizacije emaila. Ovo vam omogućuje da podesite okidače i da stavite svoje pratioce kroz proces baziran na njihovom delovanju na vašem sajtu:

Sendinblue Marketing Automation Workflow

Ovi automatizovani okidači kreiraju akcije kao što su slanje emailova i SMS poruka, odvajanje vaših kontakata na različite liste i ažuriranje informacija u vašoj bazi podataka.

Ako želite napredni email marketing softver, možete krenuti sa njihovim Lite planom za 20$ mesečno i da sačuvate 10%.

Počnite sa Sendinblue

3. Moosend

Sve U Jednom Za Email Marketing  (Free – $8+/mesečno)

Moosend Home Page

Moosend je alat za email automatizaciju koji vam pomaže da izgradite email listu, personalizujete vaše poruke i automatizujete zadatke kako bi se fokusirali na odnose sa korisnicima.

Oni imaju drag and drop templejte u gradnji kampanje. Ovaj alat vam dozvoljava da dodate slike, text, socijalne ikone i drugo na vašim emailovima. Oni imaju veliku biblioteku email templejta sa različitim rasporedom koji izgleda dobro i na mobilnom telefonu i na desktop računaru.

Oblast u kojoj se Moosend izdvaja je automatizacija nekih opcija. Korišćenje njihovih Recepta (unapred napravljenih templejta), možete da automatizujete poruke, odziv mušterija i lojalnost. Svaka automatizacija ima tri komponente: okidače, koraci u kontroli, i akciju. Kada kombinujete sve tri, možete da filtrirate email listu i da šaljete sekvence o specifičnim akcijama.

Neke druge Moosend opcije uključuju:

 • Alati za kreiranje Landing stranica: Kreirajte vaše web stranice sa email sing-up formom kako bi povećali odziv.
 • Automatizovani Workflow: Ovi templejti vam daju da personalizujete vaš email i negujete odnose sa klijentima.
 • Opt-In Forme: Možete da dizajnirate i kreirate forme koje će privući posetioce da se pretplate na vašu email listu.
 • Segmentacija Liste: Podelite vašu listu na segmente na osnovu korisnikovog ponašanja.
 • Alati za izveštavanje: Njihovi alati za analitiku obezbedjuju ptičiju perspektivu svih bitnih email metrika.
 • Korisnička podrška: Svaki plaćeni plan daje telefonsku podršku. Preduzetnički plan obezbedjuje account menadžera i podršku putem email-a, telefona i chat-a. Oni takodje imaju video tutorijale i veliku bazu znanja kako bi odgovorili na sva vaša pitanja.

Cene Moosend su bazirane na broju pretplatnika na vašoj email listi. Oni nude besplatan plan za ispod 1000 pretplatnika koji uključuje sign-up forme, izveštaje i slanje emailova bez limita.

Moosend plaćeni plan kreće od 8$ mesečno i podržava veliki broj mesečnih pretplatnika. Svaki plaćeni plan dolazi sa transakcionim emailovima, kreatorima stranica, i serverima.

Ako tražite napredni email alat sa automatizacijom probajte Moosend.

Počnite sa Moosend

4. GetResponse

Najbolji Automatizovani Softver za Prodajne Kanale i Landing Stranice ($15/mesečno)

GetResponse je sve-u-jednom marketing platforma za rast vašeg biznisa. Oni nude email marketing kampanje, odlične landing stranice i softvere za webinar koji vam pomažu u marketiranju.

Ono što se stvarno izdvaja ovde je Autofunnel – alat sa preko 30 već spremnih landing stranica, email templejta i sekvenci za prodaju. I možete da postavite svoj konačni cilj.

Bilo da hoćete da generišete lead-ove, povećate prodaju ili registraciju za webinare, Autofunnel je rešenje. Oni su optimizovani da hrane vašu email listu i maksimizuju stopu konverzije:

GetResponse Autofunnel Tool

Sa druge strane, neki od nihovih 500 templejta izgledaju malo zastareli, i oni imaju srednji odziv u odnosu na ostale na ovoj listi.

Medjutim, jedna od najvećih prednosti GetResponse je njihovi pametni alati za automatizaciju. Korišćenje ovih dodataka, vi kreirate višestruke uslove kako bi segmentirali vašu kontakt listu automatski. Njihov drag-and-drop graditelj je takodje vrlo prilagodljiv i stvoren je da dizajnira kvalitetne emailove.

Sveukupno, GetResponse je jedan od najboljih email marketing alata za kreiranje automatizovane prodajne kanale i landing stranice.

Takodje možete krenuti sa 30 dana probnim periodom i posle toga ga unaprediti na Basic plan od 15$ mesečno.

Isprobajte GetResponse

5. HubSpot

Najbolji Email Marketing Softver for za Marketare (Free – $50/mesečno)

HubSpot je najintegrisaniji marketing paket na tržištu. Korišćenje njihovog email marketing softvera je jedan od najlakših načina da dizajnirate, optimizujete i šaljete fantastične emailove. Oni vam nude tonu opcija za podešavanje koje možete izabrati i ažurirati bilo da ste mala ili ogromna kompanija.

Kada kreirate email, vi ili koristite jedan od njihovih već napravljenih email templejta ili da sami napravite od početka. Ovi templejti vam daju da dodate text, slike, razdvajače i sve ostale opcije i rasporede.

Njihov email editor je najlakši za korišćenje na tržištu. Puno je brži i više korisnički nastrojen od drugih alata na ovoj listi:

Jednom kada ste zadovoljni vašim email dizajnom, možete da razvrstate slanje na različitim uredjajima, primaocima i email klijentima kao Gmail, Apple Mail, i Office 365.

Ovaj alat je super koristan. Email naslovi, text, i sam sadržaj mogu izgledati veoma različito na osnovu klijentovog emaila. Ovo osigurava da vaš email izgleda odlično u svakom inboxu.

Personalizacija je još jedna prednost sa HubSpot-om. Kao standardni alati, vi personalizujete sadržaj na osnovu tagova kao što je na primer ime korisnika. HubSpot ide još jedan korak napred.

Vi takodje personalizujete sadržaj na osnovu korisnikovog uredjaja, segmenta u listi ili geo lokacije. Plus, možete A/B testirati vaše rečenice i sadržaj kako bi sa sigurnošću maksimizovati uspešnost i klikove.

Dalje, kada ste spremni da počnete sa slanjem emailova, možete iskoristiti njihovu Smart Send funkcionalnost. Ovaj dodatak vam omogućuje da prilagodite vreme slanja.

Nakon slanja vašeg email-a, vreme je da proverite metriku. HubSpot analitička table vam daje podatke o otvaranju stranica i klikovima, plus informacije o vremenu provedenom na čitanje vaših emailova od strane klijenata.

HubSpot Email Marketing Analytics Report

Na primer, možete videti da vaši pretplatnici samo bace pogled na vaše emailove u nekom periodu. Ovi podaci vam pomažu da znate koje vrste email sadržaja treba da poboljšate.

Konzistentno slanje poruka u inboxe korisnika je još jedan benefit HubSpot-a. Oni imaju 99% stopu dostave. Ovi znatni brojevi su povezani sa validacijom domena sa SPF records, plus sposobnošću da temeljno pregleda i testira emailove.

Glavni razlog zašto je HubSpot najbolji je zato što je njihova email marketing platforma samo jedan aspekt njihovih proizvoda. Glavni benefiti dolaze sa njihovim paketom Marketing Hub Starter.

Ova marketing platforma uključuje email marketing i sve ostalo povezano sa marketingom i prodajom:

 • CRM softver sa svim dodacima
 • Automatizacija
 • Mobilna optimizacija
 • Personalni kalendar za zakazivanje sastanaka
 • Gmail ekstenzije za praćenje emailova
 • Graditelje kontakt formi
 • Dolazno praćenje, email i analitika
 • Telefonska i email podrška

HubSpot je moj #5 pik za najbolji marketing softver iz jednog jednostavnog razloga: On savršeno uklapa vaš ulazni i izlazni marketing na najefikasniji mogući način.

Preporučujem vam da krenete besplatno, a onda da ga nadogradite sa njihovim Marketing Starter Paketom od 50$ mesečno.

Isprobajte HubSpot

6. Pabbly Email Marketing

Odličan Servis Za Dostavu i SMTP Aplikacije ($29/mesečno)

Pabbly je online platforma, koja nudi full paket marketing alata za online kreiranje kontakt forme, email marketing, naplatu pretplate i čišćenje email liste. Takodje, daje kompletan menadžment paket sa svim alatima pod imenom Pabbly Plus.

Pabbly email marketing servis va ne ograničava za dodatke kao što su marketing automatizacija, autoodgovori na email, menadžment lista, segmentacija pretplatnika itd. bilo da ste izabrali plaćeni ili besplatni plan.

Pabbly Email Marketing

Sa Pabbly Email Marketing, možete da pojačate vaše email marketing performance vodeći kampanje i slanjem obimnih emailova svim vašim korisnicima samo jednim klikom. Takodje, rešava spam i žalbe.

Cene za Pabbly Email Marketing su zasnovane na broju pretplatnika. Evo jednog uporedjivanja godišnjih ušteda sa Pabbly i ostalim email marketing opcijama:

Pabbly Email Marketing Pricing

Neke od najbitnijih opcija uključuju:

 • Korisnički pogodan drag and drop email uredjivač
 • 500+ Email templejta koji prihvataju sve vrste podešavanja
 • Prikupljanje lead-ova i biznis informacija kroz korisnčke kontakt forme
 • Konekcija SMTP sa mnogim prodavcima online
 • Poboljšanje odziva otklanjanjem i čišćenjem štetnih i beskorisnih emailova
 • Slanje automatski emailova za one koji ne otvaraju
 • Korišćenje autoodgovora i interakcija sa korisnicima bez ikakvog manuelnog truda
 • Automatsko slanje email-ova u odredjenom redosledu i prikupljanje korisnika

Njihova email platfoma ima 99% dostavnost i oni su odlična opcija ako tražite servis da regularno čistite svoje liste i održavate bazu podataka.

Isprobajte Pabbly

7. ConvertKit

Najbolji Email Marketing Alat za Blogere ($29/mesečno)

ConvertKit je napravljen od kreatora za kreatore. Oni razumeju potrebe svojih klijenata i znaju šta je potrebno za rast online pratioca.

Oni puštaju atraktivne forme, povećavaju stopu konverzije sa automatizovanim emailovima i organizuju vaše pratioce za maksimalan odziv.

Za blogere koji hoće da šalju personalizovane, tekstovne emailove, njihov dizajn izgleda kao da dolaze direktno od Gmail.

Dodatno, oni nude vrlo napredne email sekvence na osnovu akcija na sajtu i akcija u emailu. Njihovi napredni okidači prave odlične segmentacije liste:

ConvertKit Features Email Sequences

ConvertKit je takodje snažan pik zbog nekoliko glavnih razloga:

 • Možete iskoristiti naprednu segmentaciju zasnovanu na različitim akcijama kako bi personalizovali email kanale.
 • Vaši tekstovi emaila izgledaju profesionalno i imaju odličan email branding.
 • Najbolji emailovi za vaš blog će biti striktno tekst. Ne razmišljajte puno o dizajnu, dodavanju logoa ili o gomili slika.

Ovo je odlična platforma za kanale lead-ova.

Na primer, ako profesionalci za prodaju pokušavaju da sklope veliki dogovor, oni će ga sklopiti ili telefonskim pozivom ili tekstovnim emailom. Oni neće koristiti zahtevan marketing sa slikama ili puno brendiranje kompanije.

Iako nemaju besplatan plan, sa početnim paketom od 29$ mesečno i 14 dana probnim periodom, oni su odličan izbor za blogere fokusirane na stvaranje prodajnih kanala.

Isprobajte ConvertKit

8. Mailchimp

Jedno od Najpoznatijih Imena u Email Marketing (Free – $14.99/mesečno)

MailChimp je najveće ime u email marketing sa preko 1 milijardom emailova poslatih svakog dana i preko 14 milliona mušterija u 2019.

Mailchimp Email Marketing

Njihov besplatni plan vam daje korisnički pogodan interfejs i do 2,000 pratilaca i preko 12,000 meečno poslatih mejlova – više nego dovoljno ako ste mali biznis.

Njihov besplatni plan uključuje autoodgovore, transakcione emailove, analitiku i puno ostalih integracija. Takodje postoji besplatna Mailchimp aplikacija za iPhone i Android.

Oni naplaćuju na osnovu vaše email liste, tako da ako predjete prag od 2,000 onda pristupate planu od 30$ mesečno.

Sveukupno, MailChimp je najpoznatiji besplatni email marketing servis na svetu, sa preko 17 million korisnika.

Medjutim, oni su na kraju ove liste jer ih svi koriste, a postoji puno drugih opcija sa kojima ćete kreirati emailove za klijente.

Ako su vaše potrebe osnovne i trebaju vam samo obične opcije, dajte šansu Mailchimp-u.

Isprobajte Mailchimp

Važno: Neki od proizvoda koje preporučujem u ovom članku uključuju i partnerske veze kroz affiliate linkove. Ovaj članak sadrži sve proverene načine zarađivanja online i uključuje proizvode i softvere koje ja preporučujem. Više o privatnosti i zaštiti podataka možete pročitati u mojoj politici privatnosti.

Šta je Email Marketing?

 

Jednostavna definicija email marketinga je korišćenje emaila u svrhu promocije proizvoda ili usluga. Još bolje, email marketing je način upotrebe emaila za gajenje i razvoj veza sa email pretplatnicima kako bi ispunili krajnji cilj kao što je prodaja.

Email marketing je još jedna forma digitalnog marketinga, koja uključuje stvari kao što su SEM, SEO, socijalne medije, blogovanje i ostalo.

Pre email, direktna pošta je bio način da dodjete do mušterija slanjem u sandučetu. Email marketing je preuzeo strategiju slanja poruka direktno u elektronske sandučiće.

Kako Softveri za Email Marketing funkcionišu?

Email marketing je korišćenje online platfrome za slanje obimnih marketing email poruka vašoj listi pratilaca. Ova taktika vam dopušta da pridobijete nove mušterije, produbite veze sa njima, i podstaknete njihovu lojalnost.

Sa email marketing kampanjom, možete brzo i jednostavno da doprete do svoje publike na pravom mestu, bez potrebe da platite skupe reklame na Google-u ili Facbook-u.

Najbolji email marketing softver funkcioniše sa ovim glavnim opcijama:

1. Automatizacija.

Sposobnost slanja email sekvenci kada se korisnik prijavi na vašu email listu ili izvrši kupovinu na vašem web sajtu (može i uključiti napuštanje potrošačke korpe).

2. Podešavanje email templejta.

Drag-and-drop email campanje ne uključuju kodiranje u email marketing već vam omogućuju fokus na dodavanje sadržaja i slika vašim emailovima.

3. Dinamični sadržaji.

Možete da iskoristite tagove kako bi podesili svoje emailove za svakog člana vaše email liste, dinamičnim promenama koje omogućuje softver.

4. Segmentacija liste.

Što duže radite sa vašom email listom, to više podataka prikupljate, uključujući stope, interese, istoriju kupovine i druge.

5. Analitička tabla.

Ovo uključuje odziv vaših mušterija, klikove, prodaju i drugo.

6. Napredne opcije.

Potražite ostale kul alate koje ćete dodati vašoj kampanji kao što su ankete, kuponi, dogadjaji…

Koji su benefiti od platformi za Email Marketing?

Email marketing je krucijalan zato što je to jedan od najboljih načina za stvaranje lojalnih pratioca, generisanje prihoda, i nalaženje korisnika na pravom mestu – njihovom inboxu.

Kada se korisnik prijavi na vašu email listu, on pokazuje interes za vaš biznis i spreman je da prima poruke od vas. Kako 74% kupaca identifikuje usmeni uticaj u njihovoj kupovini, email je prirodan nastavak sposobnosti da prikuplja i deli informacije koje su bitne kupcima.

Dodatno, ako ste u prodaji, email je treći najuticajniji izvor informacija za B2B publiku, odmah iza ličnih kontakata i preporuka od strane industrijskih lidera.

Biranjem email servisa, vi efikasno šaljete poruke, obraćate se kvalifikovanim lidovima za razliku od hladnog slanja emaila, i ne plaćate proviziju van svoje mesečne pretplate.

Evo nekih od najvećih benefita u korišćenju email marketing servisa:

 • Email marketing je troškovno efikasan i ima dokazana ROI (svaki dolar potrošen donosi 44$ zarade)
 • Lak je za korišćenje i unapred dizajniran kreativnim sadržajima i mobilno prilagodljiv
 • Email je jedna forma multi-kanal marketinga koja razvija lojalnost kod klijenata i privlači pažnju brenda
 • Dopirete do vaših mušterija gde god da su – u njihovom inboxu
 • Email omogućava marketarima da dodju do svoje publike sa relevantnim, personalizovanim, dinamičnim porukama – 74% marketara kažu da personalizacija uvećava angažovanje klijenata.
 • Automatizovani emailovi kao emailovi napuštene korpe, emailovi dobrodošlice i emailovi posle kupovine vam omogućavaju da generišete prihode sa vrlo malo posla i vremena.
 • Email marketing opcije su beskonačne i možete uvek naći potrebne alate bilo da ste mali biznis ili velika kompanija.

Koje su najbolje Prakse u Email Marketingu?

Email marketing nije samo obično pisanje poruka i slanje svima sa liste kontakata. Postoje dosta email marketing praksi koje trebate pratiti i email marketing izazova koje trebate ostvariti.

Evo nekih od najboljih email marketing praksi koje trebate ispoštovati kako bi bili uspešni:

1. Ne koristite plaćene email liste.

Email marketing je efikasan zato što ljudi hoće da se povežu sa vašim biznisom i da primaju vaše poruke. Kupovina email listi oduzima ovo poverenje tako što spamuje ljude sa nečim što oni ne žele.

A kazne za nepoštovanje ovih pravila mogu biti ozbilnje. Po Keap-u možete biti kažnjeni do 16,000$ za svaki email koji pošaljete kao spam.

Uspešnost vaše email kampanje zavisi od otvorene stope konverzije. Ako koristite plaćenu list, suočavate se sa problemima kao što su vrlo niska stopa konverzije, spam žalbe, i dospevanje na crnu listu.

Sa poslednjim General Data Protection Guarantee (GDPR) rešenjem, stalno se ponavlja – nikad ne kupujte email liste. Takodje, trebalo bi da čistite vaše email liste kako bi bili sigurni da su vaši kontakti ažurni.

2. Personalizujte sadržaj sa označenim tagovima.

Email sa naslovom “Dragi (Ime)” je ličnije “Dragi Članu”. Svaki podatak koji prikupite od svojih email pratioca treba da se iskoristi za personalizaciju sadržaja koji primaju.

Označeni tag je deo ESP specifičnog koda koji vam omogućava da postavite jedinstvene podatke korisnika u svoje emailove.

Ime i prezime su najpopularniji označeni tagovi u email marketing. Plus, možete da koristite kartice kao što sui me kompanije, datum poslednje posete, broj otvorenih emailova, kupljeni proizvodi, ili informacije iz anketa.

Korišćenje označenih tagova u vašem prvobitnom pozdravu je odličan način da napravite svoje emailove personalnim.

3. Pišite Neodoljive Naslove.

Email naslovi trebaju da budu koncizni, neodoljivi i da kreiraju vrstu urgentnosti dok dostavljaju sve potrebne informacije, tako da korisnik prepoznaje svrhu. Zvuči vam zbunjujuće. Ne brini vrlo je prosto.

Naslovi treba da sadrže 30 do 50 slova (mnogi email provajderi ne dozvoljavaju duže od toga). Oni trebaju da se izdvajaju i da podstiču korisnike na reakciju. Korišćenje brojeva i simbola, emoji ikonica, i postojećih ponuda i popusta će povećati vašu stopu konverzije.

4. Koristite Email Dobrodošlice za svoje Nove Pretplatnike

Email automatizacija je moćan alat koji se najčešće koristi u seriji emailova koji žele dobrodošlicu svojim novi pretplatnicima na listi. Oi besplatni autoodgovori se šalju automatski kada se novi korisnik prijavi za vašu listu.

Možete da odredite i vreme ovakvih emailova, tako da vaši korisnici mogu da ih dobiju prvog, trećeg ili čak desetog dana od prijave. Vi znate parametre po kojima ćete postaviti automatizaciju.

Na primer, e-trgovina može da ponudi 10% popusta na prvi email dobrodošlice. Za drugi i treći email, možete da pokažete svoj brend, katalog proizvoda, i socijalne medije. Emailovi dobrodošlice su odlični jer zbog toga što ih vodi autopilot, angažuju se oko vaše liste, neguju odnose sa mušterijema.

5. Formatirajte vaše emailove ispravno.

Emailovi treba da budu izmedju 500 i 600 pixela široki – na svakom širem od toga korisnici bi morali da skroluju horizontalno na svom mobilnom telefonu.

Nikad ne pravite od svojih mailova “no-reply” email, imenujte ih kako bi vas pratioci prepoznali.

Postavite svoju glavnu marketing poruku i poziv na akciju tako da korisnice mogu da je vide odmah.

U svom emailu držite se najviše dva fonta, i budite sigurni da se dizajn poklapa sa vašim brendom. Na kraju, stavite logo na vrhu emaila tako da vaši pratioci prepoznaju vaš brend na prvi pogled.

Sumiranje

 

Nadam se da će vam ova lista top email servis provajdera pomoći da izaberete pravu platform za vaše online poslovanje.

Kako ima tonu odličnih alata, bitno je da znate cenu i koje dodaci su vam značajni.

Fokusirajte se na cenu, dostavnost, dizajn, lakoću korišćenja i jedinstvene dodatke koji su vam potrebni.

Moje finalne preporuke:

Ako želite odlično dostavljanje emailova i sveukupno najbolju platformu, Constant Contact je pobednik.

 • Ako tražite da dodate email marketing vašem CRM-u integraciju alata, HubSpot je vaš najbolji izbor.
 • Za nove blogere koji traže emailove bazirane na textu, preporučujem ConvertKit.

Šta vi mislite o ovoj listi? Da li postoje neke platforme koje nisam pomenuo?

Pozdrav svima, moje ime je Ivan Tripković. Bavim se Affiliate Marketingom, Dropshippingom i Investiranjem. Lansirao sam ovaj Websajt sa velikim ambicijama i nadam se da ću vam pomoći da udjete u svet Online Biznisa vrlo lako!

Najpopularniji tekstovi:

				
					console.log( 'Code is Poetry' );
				
			
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani tekstovi

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x