Trip Saveti

NAJBOLJE PLATFORME ZA PRAVLJENJE ONLINE PRODAVNICA

E Trgovina Trip Saveti

E-trgovina tiho preuzima naše živote. Prema Jeff Bezos-u, Amazon ima preko 100 million Amazon Prime članova. Besplatna poštarina je norma. Dvodnevna isporuka postaje jednodnevna ili dvosatna isporuka. 

Ako želite da osnujete vašu online prodavnicu, biranje najbolje platforme za e-prodavnicu može biti teško- ima preko 477 različitih opcija .

Želim da olakšam ovu odluku pokazujući vam najbolje softvere za e-trgovinu, tako da možete pronaći najbolje rešenje za vašu internet prodavnicu. Budimo realni- sa toliko opcija na tržištu, opstaće samo najbolji, a vi želite biti sigurni da ste doneli pravu odluku i izabrali pobednika.

Zašto bi trebalo verovati ovim recenzijama?

Imam preko 10 godina iskustva u online poslovanju:

 • Upravljao sam marketinškim timovima za brendove e-trgovine koji zarađuju ozbiljan novac
 • Na prethodnoj poziciji, bio sam u skladištima i upravljao veleprodajnim pošiljkama
 • Upravljao sam marketinškim budzetima za e-trgovinu reda veličine 8 cifara po godini.
 • Radio sam za SaaS kompanije u okviru e-trgovine.
 • I pokrenuo sam online prodavnice na gotovo svim platformama.

Ove recenzije su rangirane na osnovu cene, pouzdanosti, tehničke podrške, karakteristika, skalabilnosti, opcija proizvoda, isporuke, ostvarenja, iskustva na kontrolnoj tabli i još mnogo toga.

Preporučujem vam platforme na kojima vrlo lako možete stvoriti svoju E-prodavnicu, i tako biti nezavisni u online poslovanju.

Pa da počnemo.

Tabela Podnaslova

Koje su najbolje platforme za e-prodavnicu?

Platforme za e-trgovinu su robusni softverski alati sa punim karakteristikama za prodaju proizvoda online. Kada birate između najboljih opcija, postoji mnogo razmatranja, i svaka platforma za razvijanje web sajtova pruža različite karakteristike.

Na primer, vaše potrebe će biti različite ako prodajete tri proizvoda i 100 proizvoda, ili ako želite da radite dropshipping a ne sopstvenu dostavu i skladištenje.

Na kraju, softver za e-trgovinu bi trebalo da vam omogući brzo dodavanje proizvoda, ponudu kupona i popusta i automatsko praćenje zaliha. Takođe bi trebalo da pomogne u upravljanju isporukom i narudzbinama kako biste mogli da se fokusirate na vođenje vašeg poslovanja.

Evo mojih izbora za najbolje platforme za e-trgovinu koje bi trebalo probati ove godine:

1. BIGCOMMERCE.

Najbolja platforma za e-trgovinu sa skaliranjem ($29.95/M)

 

BigCommerce je moja broj 1 preporuka platforme za e-trgovinu. Imaju najbolje u klasi SEO funkcije, veliki broj posrednika u plaćanju, napredne opcije proizvoda, podršku 24/7 i sa njom najbrže možete povećavati svoj biznis.

Evo šta se obično dešava.

Vlasnik malog preduzeća odlučuje da se uključi u e-trgovinu i izabere platformu poput Shopify ili Wix zbog njihovog poznatog imena. Posle 6-12 meseci to preduzeće je ozbiljno povećalo prodaju i krenuli su sa dodatnim plaćanjem aplikacija i reklama kako bi povećali biznis.

Nakon nekog vremena, povećava im se prodaja. Ovi korisnici mogu da shvate da nepotrebno plaćaju stotine dolara mesečno za aplkacije, da njihova SEO optimizacija nije baš najbolja i da su prerasli platformu na kojoj posluju. Zato BigCommerce sve te propuste može da nadoknadi.

BigCommerce:

Trp Saveti Big Commerce

Oni su najotvorenija SaaS platforma za e-trgovinu na tržištu- otvoreni API-ji, nulta naknada transakcije i otvoreni affiliate ekosistem.

BigCommerce ima dve ponude proizvoda: BigCommerce (njihova ponuda preduzeća) i BigCommerce Essentials (napravljen za mala preduzeća). Oba su izgrađena da bi se prilagodili vašem rastu.

S jedne strane, oni su pristupačna platforma za vlasnike malih preduzeća zbog svojih karakteristika i ugrađene funkcionalnosti. Međutim, postoji nešto veći obim učenja nego kod Wix-a.

Takođe su savršeni za poslovne brendove koji žele da ostave skupe opcije kao što je Magento i pređu na softversku uslugu (SaaS). Brendovi poput Ford, Toyota, Skullcandy, i drugi iz kompanije Fortune 1000 koriste BigCommerce i bez da trepnu mogu doneti preko $100 miliona u godišnjoj prodaji,

U decembru 2018. godine lansirali su BigCommerce for WordPress, “headless commerce” proizvod, dozvoljavajući korisnicima da upravljaju svojim prednjim sadržajem na WordPress-u i ecommerce pozadinom sa BigCommerce platformom.

Njihovo korišćenje omogućuje brži WordPress sajt nego što ćete pronaći sa drugim WordPress opcijama za E trgovinu kao što je WooCommerce, za koji morate instalirati više pluginova i usporite performanse.

Njihovi planovi počinju od $29.95/m, i uz to dobijate bredniranu web prodavnicu i domen sa mogućnošću prodaje na Amazonu, eBay-u, i socijalnim mrežama poput Facebook, Instragram i Pinterest.

Imaju jednostavan korisnički interfejs za izgradnju vaše online prodavnice, uključujući odeljke za vaše porudzbine, proizvode, marketing, analitiku, poreze i izlog.

Trip saveti Big Commerce

Sa novootvorenim mogućnostima BigCommerce isporuke, dobijate popust na prevozničke usluge kao i mogućnost štampanja nalepnica i upravljanje narudzbinama vrlo lako.

Njihove teme u potpunosti odgovaraju i optimizuju se u vidu konverzije. Oni takođe nude besplatne SSL sertifikate, imaju jasnu strukturu određivanja cena i opet-nultu proviziju.

BigCommerce ima moju najveću preporuku i možete početi sa 15-dnevnom probnom verzijom.

Započnite sa BigCommerce

Povratak na vrh

2. SHOPIFY.

Najbolji softver za dropshipping. ($29/M)

Trip Saveti Shopify

 

Shopify je centar za e-trgovinu, sa preko 400,000 trgovaca širom sveta. Kada razmišljate o e-trgovini, vaš um bi mogao ciljati baš na Shopify. Oni su kanadska kompanija koja je pokrenuta 2004. godine i brzo postala jedna od najbrže rastućih SaaS kompanija u Severnoj Americi.

Nezadovoljni postojećim mobilnim aplikacijama i proizvodima za e-trgovinu na tržištu, Tobias Lütke, Daniel Weinand, i Scott Lake izgradili su svoju open-source web aplikaciju sa Ruby on Rails i pokrenuli je nakon dva meseca.

Taj program je postao Shopify.

Razlog zašto je Shopify postao toliko popularan je zato što je privukao puno korisnika koji su bili sanjari tj. želeli su da se obogate brzo u biznisu sa e-trgovinom.

Sa njihovom platformom čak i najneiskusniji korisnicu su mogli veoma lako da naprave dropshipping prodavnicu. Testirao sam i sam. Nakon što sam odabrao proizvode, integrisao dobavljače i Shopify sa Inventory Source, testirao sam moju prodavnicu.

Dropshipping Trip Saveti

Bilo je lako dizajnirati zanimljiv web sajt i dodavati proizvode. Ali samim tim što imate online prodavnicu ne mora nužno značiti da će biti uspešna – morate da nađete tržište.

Nekoliko nedostataka kod Shopify su njihova SEO pravila. Vaša struktura domena je uvek u njihovom formatu. Na primer, stranice kategorija su označene rečima po njihovom formatu, tako da ne možete tek tako birati ključne reči a to može da predstavlja problem kod pretraga na Google-u.

Kao drugo, imaju manje opcija proizvoda od BigCommerce. Na primer, ako prodajete majice koje postoje u različitim bojama, materijalima i veličinama, ograničeni ste na samo 100 varijanti proizvoda. Za neke proizvode to možda nije dovoljno.

Ukoliko ostavimo ove limite po strani, Shopify je jedna od najpouzdanijih platformi za e-trgovinu i posebno je dobra za male biznise.

Shopify ima tri plana u rasponu od $29 do $299. Uz to, njegovo preduzeće Shopify Plus nudi sopstvene prilagodjene cene.

Svi planovu uključuju neograničene proizvode, besplatan SSL, kodove za popust, upravljanje zalihama, višejezičnu podršku, dugme za laku kupovinu, povratak napuštene korpe, marketinške karakteristike i podršku 24/7.

Ukoliko želite da testirate i sami, nude vam besplatnu 14-dnevnu trial verziju,

Možete pročitati moju Shopify recenziju.

Započnite sa Shopify danas!

3. WIX.

Lak dizajn za E trgovinu sa stotinama tema($23/M)

 

Wix je brzorastući web sajt graditelj koji omogućava svojim korisnicima da ostvare punu funkcionalnost u e-trgovini za $20 mesečno. Pohvaljuju se stotinama dizajnerskih šablona, promocijama i poklon karticama, predivnim galerijama proizvoda, i lakim opcijama naručivanja i otpremanja prozvoda.

Oni automatski optimiziraju vašu online trgovinu na mobilnim uređajima, uključujući i iPhone i Android uređaje (Apple i Google). Takođe možete prilagoditi izgled vašeg mobilnog sajta e-trgovine. Ne morate da se trudite da učite programiranje da bi napravili dobar sajt na Wix-u.

Imaju odličan niz galerija proizvoda da vaše proizvode postave na lep (i optimiziran) način.

Ove galerije proizvoda se odlično raspoređuju i na mobilnim uređajima i prilagođavaju formatu.

Trip Saveti Wix

 

 

Wix je takođe poznat kao jedan od najlakših alata koji se koriste i kao web sajt graditelj i kao prostor za e-trgovinu.

Potrebno vam je svega 7 koraka da biste napravili svoju e-prodavnicu:

 1. Ulogujte se na vaš nalog ili se registrujte besplatno.
 2. Izaberite obrazac u Online Store category.
 3. Uredite tekst i dodajte naziv preduzeća.
 4. Kliknite na “My Store” i “Manage Your Store”.
 5. Dodajte proizvode u vašu prodavnicu.
 6. Odaberite “Business Setup” da biste dodali opcije plaćanja, isporuke i trgovine.
 7. Objavite svoj sajt i povežite se sa domenom.

Na kraju, Wix nudi sigurnu kupovinu, podršku 24/7, višestruke opcije plaćanja, globalne poreze i dostavu, i kupone i popuste kako biste prodali više.

Možete isprobati Wix besplatno. 

Započnite sa Wix

Povratak na vrh

4. 3DCART.

Najbolja platforma za e-trgovinu za mala preduzeća. ($19/M)

 

3dcart je jedna od najbrže rastućih platformi za e-trgovinu poznata po svojim robusnim SEO karakteristikama, 50 besplatnih temi i velikom broju posrednika u plaćanju.

Njihov plan se kreće od $19/m za Startup Store pa do $114.50/m za Pro Store plan. Svi planovi uključuju registraciju domena, nula naknade za transakcije, Facebook prodavnicu, API i 24/7 tehničku podršku.

Nedavno su objavili nova shipping podešavanja i nove promotivne alate. Za shipping možete da prikažete sve prevoznike i cene poštanskih brojeva na vašem web sajtu za odjavu umesto samo jednog po jednog.

Tada se tarife automatski učitavaju kada se kupac odjavi sa kreditnom karticom ili PayPal-om.

Pomoću njihovog Advanced Promotion Manager, možete izabrati više grupa klijenata kojima će ponuditi promociju odjednom umesto jedne grupe kao nekad.

Njihove SEO karakteristike su snažne i smatraju se “najboljom platformom za e-trgovinu za SEO”. Možete da kreirate URL adrese, dinamičke meta-oznake, naslove linkova i još mnogo toga.

Sigurnost takođe shvataju ozbiljno i 100% su PCI kompatibilni. Takođe možete da prodajete van platforme za e-trgovinu pomoću 2dcart ugrađene Facebook prodavnice.

Pored toga, pomoću mCommerce za mobilne uređaje možete doći do kupaca u pokretu.

Na kraju, ako ste malo preduzeće koje treba snažne SEO, marketinške alate i funkcionalnost e-trgovine bez potrebe za naprednim poslovnim funkcijama, 3dcart je dobar izbor.

Možete isprobati sa 15-dnevnom probnom verzijom.

Započnite sa 3dcart

5. WOOCOMMERCE.

Platforma za e-trgovinu za WORDPRESS (besplatno + plaćeni dodaci)

 

Sa preko 74 miliona download-a, WooCommerce pokreće oko 25% internet prodavnica širom sveta. Ovaj jednostavni open-source dodatak za WordŠress predstavljen je 2011. godine i prerastao je u jedno od najpopularnijih rešenja za e-trgovinu na tržištu danas.

WooCommerce Trip Saveti

WooCommerce je potpuno besplatan dodatak koji možete dodati na vaš WordPress sajt. Međutim za napredniju funkcionalnost koju ćete naći na drugim platformama za e-trgovinu na ovoj listi, morate da dodate plaćene dodatke.

Drugi nedostatak je skalabilnost. Instalirao sam dodatak na svom web sajtu i prvo sam primetio da je instalirano ukupno četiri dodataka da bi se pokrenulo što je usporilo moj web sajt malo.

Ako stavimo nedostatke po strani, postoji nekoliko razloga zbog kojih toliko ljudi koristi WooCommerce. Prvo, to je veoma prilagodljivo rešenje. Postoji velika zajednica WooCommerce programera koji dodaju novu funkcionalnost zbog open-source prirode dodatka.

Drugo, WordPress je jedna od najboljih platformi na SEO tržištu. Uz beskrajna SEO prilagođavanja i mogućnosti da imate veću kontrolu nad rezultatima pretrage, WooCommerce je prirodni dodatak WordPress platforme.

Međutim, to nije jedina opcija, jer trenutno prodajem digitalne proizvoe na svom WordPress sajtu pomoću BigCommerce for WordPress dodataka.

Ako imate WordPress sajt i želite besplatno da dodate funkcionalnost e-trgovine pokušajte sa WooCommerce.

Započnite sa WooCommerce

Povratak na vrh

6. SELLFY.

Najbolja za blogere i kreatore ($19/MONTH)

sellfy Trip Saveti
Sellfy  je jednostavna, ali moćna platforma za e-trgovinu koja vam omogućava prodaju digitalnih proizvoda,fizičke robe i pretplate- sve sa jednog mesta.

Njihov alat je prvobitno napravljen za prodaju digitalnih proizvoda (poput e-knjiga, video zapisa, muzike i kurseva), ali sada nude potpuno funkcionalnu platformu sa svim funkcijama potrebnim za prodaju fizičkih proizvoda.

Sellfy ima ugrađene marketinške alate i analitiku i povezuje se sa preko 1000 aplikacija sa Zapier-om.

Zahvaljujući korisničkoj kontrolnoj tabli i mogućnosti da se sajt podigne u nekoliko minuta, Sellfy je najbolji za blogere, kreativce i mala preduzeća koja žele da prodaju digitalne proizvode, pretplate i fizičku robu na svom web sajtu, pomoću opcija za kupovinu, i na njihovim profilima na društvenim mrežama.

Lako možete da integrišete web sajt i stranice proizvoda sa YouTube kanalom, Instagram stranicom ili Soundcloud nalogom pomoću buy now opcije.

Pored toga, ne trebate instalirati više aplikacija za vaš sajt, jer Sellfy pruža alate za marketing putem e-mail-a, kodove za popuste, funkcije koje povećavaju prodaju i još mnogo toga.

Budući da je baziran na cloud-u, možete da ga koristite sa više uređaja poput računara, mobilnih telefona, tableta…

Neke od ključnih karakteristika su:

 • Opsežno prilagođavanje dizajna olakšava vam dodavanje logo-a, promenu boja itd.
 • Omogućava vam da dodate svoj domen.
 • Možete odabrati bilo koji jezik za svoju prodavnicu.
 • Nudi optimizovani interfejs za mobilne uređaje za besprekoran doživljaj.
 • Integriše sa Pay-Pal-om i Stripe-om
 • Omogućava detaljnu analitiku za praćenje proizvoda sa najboljim performansama, analiziranje saobraćajnih kanala, pregled najpopularnijih lokacija i još mnogo toga.
 • Opsežne integracije sa više od 1000 alata.
 • PCI-DSS usaglašenost
 • Ima 14-dnevni besplatni probni period.

Planovi cena:

Sellfy nudi tri plana.

Starter Plan košta $19/m, Business plan košta $39/m i Premium Plan je $89/m.

Svi planovi vam omogućavaju da prodate svoje proizvode online, ugrađene “kupi sada” opcije, dodavanje korpi za kupovinu, višestruke opcije plaćanja i moćnu analitiku.

Ne morate plaćati nikakve dodatne transakcione naknade. U Business i Premium planovima dobijate i kredite za e-mail i funkcije za nadogradnju, prioritetnu korisničku podršku..

Njihov Premium Plan takođe nudi usluge migracije za prelazak sa drugog dobavljača.

Dajte Sellfy šansu sa 14-dnevnom trial verzijom.

Započnite sa Sellfy

7. SHOPBASE.

Najbolja platforma za brendove, prekograničnu prodaju i proizvodima na zahtev($19/M)

 

ShopBase  je potpuno nova platforma koja postoji od juna 2019. Poznati su kao odlično sredstvo ako obavljate dropshipping i ako gledate da brendirate svoje proizvode.

ShopBase nudi potpuno prilagodljive izloge namenjene mobilnim uređajima kreiranih od strane uglednog dizajnerskog tima. Svaka stranica dolazi sa svojim jednostavnim podešavanjima, a možete promeniti HTML i CSS svake stranice.

Možete urediti sve aspekte stranice za naplatu, što je važno za stope konverzije e-trgovine. Takođe nude napuštene korpe na čekanju kako bi ohrabrili posetioce da dovrše svoju porudzbinu.

Neke od ključnih karakteristika su:

 • Web hosting sa neograničenom širinom.
 • 256-bitni SSL sertifikat uključen u svaki plan.
 • 24/7 downtime monitoring and 99.98% uptime.
 • Snažan graditelj online prodavnica. Dobro dizajnirane obrasce prodavnica koji su besplatni.
 • Velika brzina učitavanja stranice. Tvrdi se da je 3 puta brži od bilo koje druge platforme na tržištu.
 • 250 varijanti proizvoda (2.5x više nego Shopify).
 • Lako je uvesti svoje proizvode i preneti svoju prodavnicu sa druge platforme u ShopBase. Pomoću alata Migrate to ShopBase, besplatno je preći na druge platforme poput Shopify ili WooCommerce.
 • Nudi premium proizvode i usluge za dropshipping trgovce.
 • ShopBase automatski optimizuje sve na stranicama sa proizvodima i odjavne stranice

Osim toga, postoji samo nekiko nedostataka ShopBase-a.

Na primer, nemaju mnogo aplikacija za razliku od drugih platformi.

Dodatno, ako ne gledate da radite dropshiping, brendiranje proizvoda i prodaju na zahtev, onda ShopBase nije za vas.

Njihov plan košta $19/m i njihov Basic Base plan pruža sve što vam je potrebno da se pokrenete i izvršite prodaju.

Isprobajte ShopBase pomoću 14-dnevne besplatne trial verzije.

Započni sa ShopBase

Šta su platforme za e-trgovinu?

Platforme za e-trgovinu su softverski alati koji pomažu ljudima da prodaju prozvode i usluge online. Istorijski gledano, preduzeća su morala da kupuju skupi, lokalni softver za e-trgovinu sa IT postavkom i internim hostingom da bi upravljali svojom e-trgovinom. Sada, uz SaaS softversku tehnologiju, korisnici mogu da grade izloge na mreži.

Ove platforme za e-trgovinu se bave svime, od web dizajna i lista proizvoda, do isporuke, poreza i marketinga. Unutar ovih web-softverskih alata možete dodavati svoje proizvode, upravljati zalihama i porudzbinama, komunicirati sa kupcima, sinhronizovati sa drugim aplikacijama i još mnogo toga.

Koja je najbolja platforma za e-trgovinu za SEO?

Kada je u pitanju SEO e-trgovine, postoji puno važnih faktora rangiranja, uključujući web sajt, strukturu URL-ova, naslove stranica/ sadržaj.

Moj izbor je BigCommerce. Evo zašto:

Brzinom web sajta želite da budete sigurni da će vaš domaćin e-trgovine brzo učitati sadržaj web sajta na mobilnom uređaju i računaru. Čak i kašnjenje u učitavanju od 100 mili sekundi može da smanji vašu stopu konverzije za 7%. Koristite alate poput GTMetrix i Google PageSpeed Insights  da biste redovno proveravali brzinu web sajta za e-trgovinu.

Drugo, kompresija slike je još jedan kritični faktor brzine sajta. Slike za koje je potrebno da se dugo učitaju povećavaju vreme učitavanja stranica što utiče na korisničko iskustvo i SEO.

BigCommerce  je jedina platforma za e-trgovinu koja trgovcima daje Google AMP  na stranicama proizvoda i kategorija, kao i automatsko kompresovanje slika pomoću Akamai Image Manager.

Što se tiče strukture URL, BigCommerce ima najbolji format URL.

For example, as highlighted earlier, www.rebelpeak.com/camping/blue-tent is the best format to follow in the order of domain, category, and product. They allow you to do this, while other platforms like Shopify force you to keep their structure, including the static “/collections/,”/pages/,” and “/products/.”

Ova URL struktura nije idealna za SEO, tako da BigCommerce u ovom pogledu pobeđuje i moj je najbolji izbor.

Povratak na vrh

Koje su najbolje besplatne platforme za online trgovinu?

Ako tražite besplatnu ili open-source platformu za e-trgovnu, možete pronaći mnoge dostupne. Kada istražujete različite okvire e-trgovine koje koristite, ključno je da postavite sebi nekoliko pitanja:

 • Da li ste zainteresovani da sami nadjete hosting?
 • Koliko imate iskustva u razvoju web sajtova?
 • Koliko kreativne kontrole želite?
 • Da li biste radije plaćali malu naknadu svakog meseca kako bi sve bilo umotano u jedan paket?

Lično bih pre izabrao plaćenu opciju nego open-source sistem, jer će vam mala naknada uštedeti tonu vremena i troškove razvoja.

Open-source platforme imaju neka ograničenja. Ono što steknete fleksibilnošću, izgubite u jednostavnom hostingu, održavanju i sigurnosti i posvećenoj podršci.

Koje su najbolje platforme za e-prodavnicu za mala preduzeća?

Mala preduzeća koja rade online trebaju imati garancije za produženje rada, sigurnost, PCI usaglašenost, upotrebljivost i performanse. Ako vaše poslovanje zavisi od prodaje na e-trgovini, vaši zahtevi će biti strožiji.

U B2B prostoru, postoji puno zavisnosti od nivoa pristupa korisnika vaše platforme, načina isporuke, izračunavanja poreza i softvera za fakturisanje. Potrebno vam je rešenje kojim lako može upravljati više korisnika i minimizira vreme za dovršavanje porudzbina.

Uostalom, što više vremena uštedite na usaglašavanju, shipping-u i ispunjenju, imaćete više vremena da trgujete online.

Ovo su po mom mišljenju najbolje platforme za e-prodavnicu za mala preduzeća:

1. 3DCART.

3dcart je odličan izbor za mala preduzeća zbog toga što je lak za korišćenje i zbog njegovih SEO karakteristika. Lokalna mala preduzeća će imati benefite od optimizacije koju pruža ova platforma. Tako će bolje izlaziti na pretraživaču a samim tim i povećati šanse za prodaju proizvoda online.Pored toga, imaju odličan tim za podršku dostupan preko chat-a, telefona i e-mail-a.

2. SHOPIFY.

Shopify je još jedna dobra platforma za e-trgovinu za mala preduzeća iz sličnih razloga. Oni su super intuitivni i jednostavni za upotrebu-gotovo svaki vlasnik malih preduzeća bi trebalo da bude u mogućnosti da napravi i upravlja web sajtom na Shopify. Uz automatsku stopu isporuke i porez, štede vreme vlasnicima preduzeća.

Pored toga, ako treba da naučite kako koristiti POS sisteme, Shopify je odličan izbor. Oni se integrišu sa mnogim vrhunskim prodajnim sistemima za višenamenske prodavce, kako sa fizičkim prodavnicama tako i sa internet prodavnicama.

3. WIX.

Wix je još jedan dobar kandidat za kompanije koje prodaju putem interneta zbog softvera jednostavnog za upotrebu i lepih šablona.

Koje su najbolje platforme za dropshipping?

Softver za dropshipping mora lako integrisati s veletrgovcima, povezati svoj inventar preko platformi i automatizovati slanje.

Kada povežete svoju online prodavnicu sa veleprodajnim dobavljačem, prvo što bi trebalo da proverite je da se nivoi zaliha automatski sinhronizuju između platformi. Poslednje što želite da se dogodi je da neko na vašem web sajtu naruči proizvod koga nema u zalihama kod vašeg veletrgovca.

Najbolje platforme za dropshipping po mom mišljenju su:

 1. Shopify
 2. BigCommerce
 3. Wix

Povratak na vrh

Koje su prednosti korišćenja platfromi za e-trgovinu?

If your business is not online, your business will run out of business.’

Ova izjava Bill Gates-a se pokazala proročkom- tržište e-trgovine je sada ogromno i nastavlja vremenom da se proširuje.

Prema nedavnom istraživanju, preko 50% Amerikanaca radije kupuje online. E-trgovina će i dalje opstati i vi možete imati dobiti pomoću jednostavnog web sajta.

Međutim, potrebna vam je atraktivan i privlačan web sajt ako želite da privučete kupce.

Pogledajmo sve prednosti pravljenja online prodavnice i kako ona može uspešno da pokrene vaše preduzeće.

1. Jednostavna skalabilnost.

Kad vodite tradicionalnu maloprodaju, teško je zadovoljiti publiku koja je geografski veoma udaljena.

Ako ne postanete veoma uspešni i ne poslujete kao Walmart i drugi lideri u industriji, postavljanje više prodajnih mesta u različitim oblastima postaje preskupo.

Naravno, to nije nimalo lako za malo ili srednjeg prodavca, jer iziskuje velike troškove.

Međutim, koristeći platforme za e-trgovinu, mala i srednja preduzeća sada mogu ciljati i dopreti do globalne publike i dostizati i do mnogo puta više.

Većina platformi vam omogućava da postavite svoju online prodavnice između $15 i $50 mesečno, a najčešće oko $30.

Platforme za e-trgovinu vam pomažu da postignete skalabilnost obezbeđujući impresivno iskustvo kupovine bilo gde.

2. Odlična korisnička podrška.

Iskustvo kupaca igra veliku ulogu u godišnjem prihodu bilo kog poslovanja. Ustvari, to je jedno od najrevidantnijih merila konkurentne kompanije.

Čak iako koristite unapred dizajnirani šablon za pravljenje vašeg web sajta, povremeno možete naići na problem. 

To može biti bilo šta- možete imati muku sa sporijom brzinom web sajta ili se suočavati sa greškama.

Međutim, svaka pojedinačna platforma za e-trgovinu nudi korisničku podršku kako bi vam pomogla u rešavanju ovakvih problema.

Na primer, Bigcommerce pruža 24/7 chat, e-mail i telefon sa sedištem u SAD.

bigcommerce-customer-support Trip Saveti

 

Oni takođe imaju tim vrhunskih usluga koji je posvećen stvaranju vašeg poslovanja i koji vam pomaže da rešite bilo koji tehnički problem sa kojim bi mogli da se suočite.

Sa ovom vrstom podrške i fleksibilnosti, vaše preduzeće se neće usporiti zbog tehničkih problema.

3. Integracija društvenih mreža.

Preko 3 milijarde ljudi koristi socijalne mreže što predstavlja orgomno tržište.

social-media Trip Saveti

Plus, načini u kupovini se menjaju i više korisnika je spremno za kupovinu proizvoda putem društvenih mreža.

Platforme za e-trgovinu se lako integrišu sa Facebook-om, Instagram-om i Pinterest-om tako da svoje proizvode možete prodavati bez obzira na to gde vam je publika.

Stoga je najvažnije usmerite pažnju na angažman na društvenim mrežama.

Na primer, pogledajmo Bigcommerce.

Njihova platforma se integriše sa platformama društvenih mreža poput Facebook-a, Instagram-a i Pinterest-a direktno sa upravljačke ploče BigCommerce-a, sinhronizujući vaš inventar za vas i čineći dodatnu prodaju uz malo potrebnog posla.

4. Ugrađeni marketinški alati za e-trgovinu.

Integracija društvenih mreža vas usmerava na vašu ciljnu publiku, ali to nije jedini marketing koji bi trebalo da radite.

Nakon sto pokrenete vaš web sajt, morate da utvrdite šta vaši kupci žele da kupe sa pravim marketinškim alatima.

Platforme za e-trgovinu vam pomažu u tome što pružaju brojne ugrađene marketinške alate. Ovi alati vam pružaju sve bitne podatke i analitiku koji će vam pomoći da napravite plan buduće prodaje.

Pomaže u povećanju prometa na vašem web sajtu sa svojim moćnim marketinškim alatima i takođe kvantitativno meri vaš uspeh pomoću naprednih alata za analizu podataka.

Pogledajte najbolje softvere za email marketing ovde.

Ugrađeni bilteni, pop-up prozori, kodovi za kupone i promocije su samo od nekih marketinških karakteristika koje su vam na raspolaganju.

5. SEO.

Skoro svaka platforma za e-trgovinu pruža osnove za napredne SEO karakteristike. Ove funkcije poboljšavaju vidljivost vašeg pretraživača i upravljaju svime, from sitemaps to meta titles, descriptions, keywords, and more.

Ukoliko ste vodili WordPress web sajt, možete isprobati WooCommerce  za dobre SEO rezultate.

Na primer, WooCommerce je integrisan sa nekim od najboljih WordPress dodataka koji se odnose na SEO pomoću kojih možete da optimizujete svoj web sajt i učinite je višom u pretraživačima.

Neki od SEO alata uključuju:

 • Yoast SEO
 • MonsterInsights
 • All in one SEO pack
 • Google XML Sitemaps
 • W3 Total Cache
 • BZ Lazy Load
 • SEO Optimized Images
 • WordPress SEO

Pored toga, platforme poput BigCommerce i 3dcart pružaju sjajnu SEO podršku van okvira.

Povratak na vrh

Saveti i strategije za korišćenje platformi za e-trgovinu.

Uz brojne prednosti koje e-trgovina nudi u odnosu na tradicionalnu maloprodaju, odličan je put ne samo za kupce da uštede novac već i za prodavce da maksimiziraju domašaj uz minimalne troškove.

Tokom Black Friday online prodaje u 2019. godini, kupci u SAD su potrošili 15 milijardi dolara.

96% Amerikanaca je obavilo online kupovinu barem jednom u životu.

Međutim, sa intenzivnijom konkurencijom izazovno je izdvajanje na pretrpanom tržištu.

Samo korišćenje odličnog softvera nije dovoljno. Morate imati odgovarajuću strategiju za marketing za e-trgovinu  već od prvog dana.

Evo nekoliko saveta i trikova kako da pomognete vašoj marketinškoj strategiji.

1. Fokusirajte se na mobilne korisnike.

Svi znamo da su mobilni telefoni sada popularniji od kompjutera.

Ustvari, u julu 2019. Google je objavio da mobile-first index novi faktor rangiranja.

To znači da Google pretežno traži mobilnu verziju vašeg web sajta za rangiranje i indeksiranje.

Statiskite pokazuju da preko 63 % online korisnika koristi mobilni uređaj za pretraživanje online u odnosu na desktop računare.

Mobile Visitors Trip Saveti

Naravno, fokusiranje na vaš mobilni web sajt je sada imeprativ.

Stoga proverite da li koristite platformu za e-trgovinu za optimizaciju web sajta za mobilne uređaje zajedno sa vašim desktop sajtom.

Shopify je jedan od lidera u industriji kada je u pitanju mobilna optimizacija.

shopify-mobile-optimization Trip saveti

Mnoge druge platforme za e-trgovinu pružaju slične prednosti koje vam mogu pomoći da pružite bolji doživljaj pretraživanja putem mobilnih uređaja vašoj publici. Prvo proverite da li vaš softver nudi mobile-friendly početnu stranicu, stranice sa kategorijama i stranice sa proizvodima.

2. Napravite vaš web sajt vizelno privlačnim.

Studije sugerišu da je korisniku potrebno 0.05 sekundi da odluči da li im se sviđa vaš web sajt ili ne. Ako im ne bude vizuelno privlačno ili ne razumeju o čemu se radi, verovatno će odmah izaći. 

Zbog toga imate šokantno malo vremena da zainteresujete posetioce.

Morate biti sigurni da ste odabrali temu za web sajt koja nije relevantna samo za vašu nišu već je i privlačna za pregled.

Povrh toga, važno je odabrati logo i slike da bi posetioci imali predstavu o vašem brendu odmah čim uđu na vaš sajt.

Pogledajte ovaj web sajt:

To je odlčan primer vizuelno privlačne stranice, one zbog koje ćete poželeti da saznate više.

3. Obezbediti jednostavnu navigaciju.

Veoma je važno da vaš web sajt za e-trgovinu bude dobro struktuiran i lak za navigaciju.

Da biste olakšali posetiocima vašeg web sajta, možete da dodate brojne dodatke pomoću platforme za e-trgovinu koju koristite.

Na primer, WooCommerce vam omogućava da automatski dodate dodatak koji će omogućiti vašim korisnicima da se vrate stavkama koje su nedavno gledali.

woocommerce Trip Saveti

Kada integrišete svoj web sajt saovim alatima koi navigaciju čine udobnijom, pružate pozitivno korisničko iskustvo i verovatnije je da ostvarite prodaju.

4. Podaci i analitika.

Oni koji kažu, ‘Podaci su nova nafta’ sada postaju sve glasniji.

Trenutno u svetu postoji oko 18 zetabajta podataka. Nema razloga zašto ne biste posegli za ovim prostorom.

Vaša strategija za jačanje poslovanja pomoću platforme za e-trgovinu bi trebalo da uključi plan o tome kako iskoristiti informacije za posetioce koje web sajt stvara svaki dan.

Većina platformi za e-trgovinu ima ugrađeni alat za analitiku koji vam može pomoći da pratite demografiju.

Pogledajmo Wix, na primer:

 

Wix Trip Saveti

Wix vam pruža ugrađeni alat za analizu podataka o posetiocima, Visitor Analytics, koji vam može pomoći da pratite broj posetilaca, učestalost posetilaca, vizualizujte generisane podatke, pratite po zemlji i IP adresi, generišete statistiku konverzije i bolje iskoristite dobro informisane odluke o budućnosti.

Ovo vam pomaže da pojednostavite marketinški proces i usredsredite se na efikasan plan delovanja.

Većina platformi za e-trgovinu nude alate za analitiku i to je nešto što bi trebalo iskoristiti.

5. Obezbediti odličan korisnički servis i live chat opciju.

U 2019, 64% Amerikanaca koristili su neki oblik korisničkog servisa.

Prema Zendesk, odličan korisnički servis je glavni faktor koji kupac posmatra.

Pored toga, prema Kano modelu, web sajt koji ima funkcije kao što su live chat i efikasni korisnički servis koji mogu poboljšati vaše poslovanje, povećati prihod i značajno povećati zadovoljstvo kupaca.

Deo vaše strategije za e-trgovinu bi trebalo da uključuje integraciju efikasnog sistema za live chat i sistema korisničkog servisa-po mogućnosti 24/7.

squarespace-pure-chat Trip Saveti

Sa chat opcijom možete:

 • Obezbediti trenutne odgovore na pitanja posetilaca vašeg sajta.
 • Angažovati potencijalne kupce
 • Poboljšati stopu konverzije i prodaje.

6. Strategija višenamenskih kanala (omnichannel).

Sve više i više preduzeća se okreće omnichannel ruti kako bi prodali svoje proizvode.

Dobra platforma za e-trgovinu može lako omogućiti savršenu strategiju višenamenskih kanala. To može pomoći online i offline kolegama iz poslovanja u tandemu za postizanje specifičnog cilja prodaje.

Na primer, Magento pruža ‘Magento Order Management’ sistem koji pomaže preduzećima da postignu upravo to.

magento-omnichannel Trip Saveti

Odabirom prave platforme za e-trgovinu može obezbediti uspeh prodajnih ciljeva višenamenskih kanala.

Na kraju, bitno je zacrtati svaki pojedinačni prodajni kanal i vaše ciljeve za svaki.

Povratak na vrh

Često postavljana pitanja.

 

Da li je e-trgovina laka?

E-trgovinu je lako započeti, ali je izazovno biti veoma uspešni. Ne treba vam mnogo novca da biste započeli- treba vam samo web sajt i lista proizvoda. Uz pomoć dropshipping-a možete iskoristiti spoljašnje magacine i proces dostave, odnosno nije vam potreban sopstveni magacin i kompanija za dostavljanje.

Međutim, ponekada može biti teško uspeti s obzirom da je marketing vašeg brenda jedan od najvažnijih faktora. Pored objavljivanja vašeg inventara online i rukovanja uslugama za korisnike, morate se fokusirati na SEO, PPC, marketing preko socijalnih mreža, e-mail marketing i druge taktike za ostvarivanje prodaje.

Koja je najlakša platforma za e-trgovinu?

Platforme za pravljenje web sajtova za e-trgovinu su intuitivni i omogućavaju vam da lako napravite web sajt, dodate proizvode i plasirate svoje poslovanje online. Međutim, neke su jednostavnije za korišćenje od drugih. Evo najlakših platformi za e-trgovinu zasnovane na upotrebljivosti i jednostavnosti:

1. Shopify.

2. Wix.

3. 3D Cart

Mogu li prodavati na Facebook-u bez web sajta?

Da, bez web sajta je moguće prodavati proizvode pomoću Facebook Marketplace. Ako želite da prodajete proizvode na Facebook-u potrebna vam je stranica i proizvodi za promociju. Na vašoj Facebook stranici možete dodati informacije o proizvodu, uključujući ime proizvoda, opis, cene slike i još mnogo toga.

Koju platformu za e-trgovinu koristi?

Amazon koristi AWS platformmu koju je Amazon i napravio. Oni puno zarađuju tako što dozvoljavaju drugima da koriste njihovu AWS platformu. Mnoge velike kompanije koriste AWS, kao što je Netflix.

Da li je bolje za prodaju koristiti Amazon ili Shopify?

Iako je Amazon lak za korišćenje za male online prodavce, Shopify je bolja opcija. Osnovni plan kod Shopify je mnogo prostupalniji i jeftiniji nego Amazonov profesonalni plan. Takodje Shopify je na Balkanu dostupan dok Amazon nije.Važno je izgraditi prisustvo brenda na mreži, a to je najbolje učiniti posedovanjem sopstvene web stranice.

Da li Shopify lakši od WordPress-a?

Web sajt graditelj kod Shopify-a je lakše podesiti i koristiti nego WordPress, gde se suočavate sa strmijom krivom učenja. Shopify ima puno ugrađenih funkcija e-trgovine koje nisu prisutne kod WordPress-a bez dodataka. Međutim, WordPress ima drugačije pogodnsti kao što je bolji SEO, više opcija prolagođavanja, boljeg blogovanja i još mnogo toga. Na kraju krajeva, izaberite ono što vama najbolje leži.

Kako mogu prodavati online besplatno?

Ukoliko nemate budžet za korišćenje platformi za e-trgovinu, postoji nekoliko načina da prodajete online besplatno. Neki od njih su:

1. Craigslist.
2. Facebook 3.Marketplace.
4. LetGo.
5. Geebo.
6. eBid.

Rezime.

 

Eto ga-moja lista najboljih platformi za e-trgovinu.

 • Ako želite da najbolji softver odgovara vašem preduzeću, preporučujem vam da počnete sa BigCommerce.
 • Ako vam odgovara lakše rešenje, ali i dalje želite dobar SEO, preporučujem 3dcart.
 • Ako želite da se bavite dropshipping-om, Shopify je vaš najbolji izbor.

Koje popularne platforme za e-trgovinu vi preporučujete?

Ako ste zainteresovani da web sajt razvijate putem WordPressa, proverite koje su najbolje web hosting kompanije koje će vam to omogućiti. Ako stvarate web sajt kojem nije primatna opcija prodaja onda možete pogledati koji su najbolji graditelji web sajtova online. Ako želite da naučite nešto o digitalnom marketingu onda posetite postove o email marketingu ili marketingu na socijalnim medijima.

Pozdrav svima, moje ime je Ivan Tripković. Bavim se Affiliate Marketingom, Dropshippingom i Investiranjem. Lansirao sam ovaj Websajt sa velikim ambicijama i nadam se da ću vam pomoći da udjete u svet Online Biznisa vrlo lako!

Najpopularniji tekstovi:

				
					console.log( 'Code is Poetry' );
				
			

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Povezani tekstovi