Trip Saveti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit

NAJBOLJE PLATFORME ZA ONLINE KURSEVE (VODIČ ZA 2021)

Online Kurs Trip Saveti

Tržište online učenja i kurseva će do 2025.godine vredeti 325 milijardi $. Na platformama za online kurseve stvarno možete dosta profitirati, i to je jedan od najboljih načina pasivne zarade u sadašnjem digitalnom svetu.

Pregledao sam i rangirao 6 najboljih platformi za online kurseve i prikazao vam dosta načina kako da napravite i prodate svoj online kurs.

U ovom vodiču su rangirani i upoređivani softveri na osnovu pouzdanosti, karakteristika, marketinških alata, potencijala profita, tehničke podrške i cene.

Pa da počnemo.

Tabela Podnaslova

Koje platforme za online kurseve postoje?

Platforme za online kurseve su sistemi za učenje koji korisnicima pružaju pristup digitalnim časovima. Ovi virtuelni kursevi su na mnogo načina slični učionicama van mreže: instruktor pruža zanimljivo obrazovno iskustvo putem datoteka, slika, teksta, zvuka i PDF dokumenata. Studenti beleže, izvode vežbe i polažu ispite kako bi proverili svoje znanje.

Online Course Platforms

Alati poput Teachable, Thinkific, Kajabi, Podia, i Ruzuku imaju robusnu funkciju za kreiranje kurseva.

Njihov softver za kurseve uključuje web sajtove, lako podnošenje sadržaja, mogućnost uređivnja izgleda učionice, marketinške funkcije, sertifikate i još mnogo toga.

Kreatori kursa biraju platformu koju će koristiti, a zatim naplaćuju učenicima određenu naknadu za pristup.

Koje su najbolje platforme za online kurseve?

Najbolje platforme za online kurseve daju slobodu da provedete više vremena podučavajući svoje studente i automatizujući vaše prodajne procese. Najbolje platforme za e-učenje su: Thinkific, Teachable, Learnworlds, Kajabi, LearnDash, Podia, i Ruzuku.

Izaberite dobro razvijenu web sajt sa e-trgovinom i članstvom. Da biste bili uspešni, morate biti u stanju da kreirate, organizujete i efikasno isporučujete sadržaj kursa.

Ako želite da naučite kako da pokrenete blog i prodajete online kurseve, potražite funkcije koje su vam najviše potrebne. Napredne funkcije mogu uključivati stvaranje područja namenjenih samo članovima, virtuelne učionice i obuku uživo za profesionalce, kao i plaćanje kreditnim karticama, sve na jednom mestu.

Evo najboljih platformi za online kurseve i učenje po mom izboru.

 

1. THINKIFIC.

Najbolja platforma za online kurseve uopšte (beplatno ili $49/M)

 

Misija Thinkific je povećanje vaše obrazovne imperije. Ovo je jedna platforma sa robusnim setom prilagođenih funkcija, marketinškim alatima putem e-mail-a, integracijom web sajtova za članove za vaše časove i odličnom korisničkom podrškom dostupnom 24/7.

Oni su moj izbor #1 jer su zaista jedina platforma koja vam je potrebna da biste kreirali i prodali svoje online kurseve.

Kao prvo, možete se registrovati i isprobati jednomesečnu besplatnu trial verziju za njihov najpopularniji Pro Plan. Ako želite veću prodaju kurseva od početka, ovaj plan vam daje mogućnost kreiranja neograničenog broja kurseva. Takođe sadrži i članarine i pakete, napredne opcije plaćanja, sertifikate i marketinške alate.

Kao drugo, kreirajte i prilagodite kurs pomoću njihove drag and drop opcije, kao što je prikazano na Thinkific.com:

Thinkific Create Online Course

Nakon što dodate sadržaj kursa, napravite web sajt sa visoko kvalitetnim, dobro dizajniranim šablonima:

Thinkific Web Design Examples

Na kraju, svoj kurs možete da plasirate na tržište i prodate pomoću njegovih naprednih poslovnih alata:

Market and Sell Your Thinkific Course

Thinkific možete lako integrisati sa preko 1500 aplikacija koristeći Zapier bez potrebe za WordPress dodatkom. Ako se povežete sa svojim provajderom email-a, možete da pošaljete visoko ciljane kampanje pravoj publici u pravo vreme.

Preporučujem Thinkific platformu kao moj izbor 1 za kreatore kurseva i preduzetnike koji se ozbiljno bave kreiranjem, marketingom i prodajom online kurseva.

Možete započeti danas s jednomesečnom besplatnom trial verzijom njihovog Pro Plana preko linka ispod.

Isprobajte Thinkific

Povratak na vrh

2. TEACHABLE.

Najbolja platforma za početnike($0-399/M)

 

Teachable je moj izbor #2 platforme za e-učenje. Otvarajući nalog, pridružujete se 22 000 drugih instruktora koji stvaraju odlične platforme za nastavu za svoje studente.

Teachable Homepage

Možete da koristite besplatnu paltformu za online kurs (sa $1 + $0,10 za sve transakcije) ili da odaberete jedan od njihova tri plana u rasponu od $29 do $399 mesečno.

Preporučujem njihov najpopularniji Profesionalni Plan za $79/ mesečno, jer je to prvi plan sa nultom naknadom za transakcije. Takođe ima ocenjene kvizove, prilagođene sertifikate, podršku za do 5 korisnika administracije.

Jednostavno je učitati sadržaj, uređivati izgled vaše internet škole i sarađivati sa učenicima.

Započnite sa  Teachable planom i dobićete paket za kreiranje premium kursa.

Isprobajte Teachable.

3. LEARNWORLDS.

Prodajte profesionalne i socijalne online kurseve na jednoj platformi($24/M)

 

Learnworlds je u budućnost e-učenja i ima sve što je potrebno za kreiranje i prodaju online kursa.

Learnworlds Review

Prvi korak je stvaranje izgleda vašeg online kursa pomoću njihovih prilagođenih landing stranica i stranica za prodaju. Možete da koristite njihovu biblioteku responzivnih obrazaca i stajlinga da izgradite svoj sajt za kurs i čak dodate stranice sa dodatnim informacijama- o cenama, kontaktima itd. – sve što je lako napraviti sa Leanwords.

Možete da koristite njihov editor tema da prilagodite boju i šemu vašeg kursa sa minimalno znanja o kodiranju.

Zatim, kada ste spremni da napravite kurs, iskoristite njihove unapred pripremljene kataloge kurseva i dodajte svoj sadržaj. Ovi katalozi uključuju napredne funkcije kao što su interaktivni video plejeri, internet testovi, interaktivne e-knjige i prilozi koji se mogu preuzeti.

Vaši učenici takođe imaju koristi od ovog prilagođenog pristupa.  Kada pohađate kurs, mogu voditi beleške, istaknuti važne tačke i dobiti sertifikate.

Kada želite da plasirate svoj kurs, možete da koristite potpuno prilagođeni domen i da označite svoj sadržaj. Na primer,  Learnworlds će kreirati vašu prilagođenu mobilnu aplikaciju za vaš kurs i pružiti kupone i popuste studentima.

Konačno, oni nude integraciju društvenih mreža, analitiku za optimizaciju prodaje, snažnu bazu znanja i podršku 24/7.

Learnworlds je sjajna platforma za pravljenje online kurseva i moj izbor #3.

Iskoristite 30-dnevnu probnu verziju besplatno preko mog linka ispod.

Isprobajte Learnworlds

Povratak na vrh

4. KAJABI.

Najbolja HIGH-END platforma za online kurseve za profesionalce($119/M)

 

Kajabi je snažan programer za online kurseve. Sadrži snažne teme za stranice kursa, robusnu automatizaciju marketinga putem email-a, prodajne jedinice i digitalne proizvode, prilagođenu naplatu i funkcionalnost blogovanja.

Kajabi Homepage

Njihovi planovi su malo skuplji, počevši od $119 mesečno, uključujući 20% godišnjeg popusta. Međutim, oni zaista znaju šta rade, kada im veruje vise od 16 000 preduzeća i okrenuli su više od $675 miliona kroz svoju platformu.

Njihov Basic plan od $119 mesečno vam pruža web sajt, tri proizvoda, neograničen broj landing stranica, neograničen broj marketinških poruka, i do 1000 članova i 10 000 kontakata. Njihovi planovi višeg nivoa povećavaju broj web sajtova, kontakata, tako da možete odabrate određeni plan na osnovu svojih potreba.

U čemu se Kajabi najviše ističe su njegovi alati za automatizaciju marketinga. Možete segmentirati korisnike na svojoj listi, slati email-ove u određeno vreme na osnovu naprednih okidača i slati poruke profesionalnog brenda.

Ako ste osnovano preduzeće i želite da isprobate jednu od naprednijih platformi na tržištu, Kajabi je dobar izbor.

Isprobajte 14-dnevnu besplatnu trial verziju.

Isprobajte Kajabi

5. LEARNDASH.

Najpovereniji wordpress LMS($13.25/M)

 

LearnDash je impresivna platforma za online kurseve koja se integriše u WordPress-u. Neki web sajtovi koji koriste LearnDash uključuju Yoast, Infusionsoft, the University od Michigan i WP Elevation.

Learndash Review

Jedna od njihovih prvih korisnih karakteristika je njihov “Focus Mode,” koji blokira sve smetnje kada studenti prođu kroz kurs.

LearnDash se dobro povezuje sa svojim email kampanjama. Možete da napravite sjajan kurs online i da svoj sadržaj uskladite sa rasporedom kampanja preko email-a kako biste poslali lekcije u skladu sa programom.

Njihova Gradebook tehnologija podiže LMS na drugi nivo. Ova tehnologija omogućava učenicima ukupnu ocenu na osnovu rezultata kvizova i domaćih zadataka, stvarajući prosek.

Pored ocenjivanja, kursevi nude nagrade u vidu bodova za akcije, i značke i sertifikate za studente nakon završenog kursa.

Ako ste učitelj koji traži sisteme ocenjivanja koji su slični pa i bolji nego na fakultetima, LearnDash je odličan izbor.

Već danas možete započeti sa popustom od $40 i probnom 30-dnevnom verzijom.

Isprobajte LearnDash

Povratak na vrh

6. PODIA.

NAJBOLJI PODCAST HOSTING ZA SKIDANJE($39/M)

 

Podia omogućava preko 11 000 korisnika da kreiraju, ugošćuju i prodaju svoje lekcije pomoću jedne jednostavne platforme. Nema naknade za transakcije, a jednostavan proces u tri koraka podiže web sajt kursa u bilo kom trenutku.

Podia omogućava korisnicima da kreiraju, budu domaćini i prodaju svoje lekcije.

Podia Review

Iako ne naplaćuju naknade, njihovi procesi plaćanja imaju transakcione naknade od 2.9% + 30¢.

Ostale karakteristike uključuju mogućnost dodavanja kupona i članstva, tečajeve, dodavanje stranica o prodaji i korišćenje “drip” kurseva.

Njihove mogućnosti za članstvo su sjajne. Svoju online zajednicu možete razviti interakcijom sa članovima, pružanjem proizvoda određenim grupama, nudeći planove i povezujući se sa Facebook grupama i Slack-om.

Još jedna fenomenalna karakteristika je mogućnost pokretanja sopstvenog partnerskog programa unutar Podia.

Sve u svemu, ako tražite snažnu funkcionalnost članova i mogućnost povećanja prodaje uz pomoć affiliate-a, Podia je jedinstven i dobar programer kursa koji bi trebalo isprobati.

Možete se prijaviti i testirati ga pomoću 14-dnevne probne verzije.

Isprobajte Podia

Koje su najbolje platforme za online učenje?

 

Online platforme za učenje povezuju nastavnike sa učenicima kako bi se obrazovali iz udobnosti vlastitog doma.

Pošto je socijalna distanca postala norma i mnogi fakulteti prelaze na online časove, postoji puno načina da se edukujete od kuće.

Često se nazivaju Often called masivnim otvorenim internet kursevima (MOOCs), malo se razlikuju od plaćenih platformi. Vaši kursevi idu direktno na tržište gde studenti mogu direktno da ih plate.

Prednost je u tome što možete da koristite web sajtove kako biste dosegli do nove publike. Loša strana je to što nećete zaraditi toliko novca jer je na tržištu jaka konkurencija.

Sve u svemu, preporučujem upotrebu jednog od gore navedenih provajdera. Ali ako još uvek nemate publiku i želite da testirate i napravite mali kurs na već postojećoj publici, možete koristiti neku od opcija ispod.

Evo mojih izbora najboljih platformi za online učenje.

 

1. SKILLSHARE.

Skillshare je veliko tržište usmereno na kreativno obrazovanje. Teme uključuju sve, od grafičkog dizajna i muzičke produkcije do likovne umetnosti i kuvanja.

Takođe imaju časove o više tehničkih tema poput nauke o podacima, analitike i e-trgovine. Skillshare ima preko 24 000 lekcija, više od 4 miliona učenika i preko 5 miliona dolara plaćeno nastavnicima.

Svako Skillshare predavanje je podeljeno na 20-60 minuta kraćih časova, pri čemu su uključeni i projekti i forum za diskusiju kako bi se svi učenici povezali.

Otvorena diskusija je veoma korisna za kreativne teme, jer studenti mogu podeliti svoje ideje pri čemu zauzvrat dobijaju informacije od drugih studenata. Skillshare takođe može pomoći premium članovima u proizvodnji, planiranju kurseva, a može čak i da pomogne kreiranju kurseva online u njihom studiju u New York-u.

Koja je cena SKILLSHARE-a?

Skillshare je besplatan za kreiranje premium kurs iskustva. Oni plaćaju intruktorima 10$ za upućivanje na članstvo i mesečno za svaki pogledani minut.

PREDNOSTI SKILLSHARE-A.

Imaju veliku korisničku bazu kreatora i preduzetnika. Ako nudite sadržaj koji bi bio pogodan kreativnoj publici, Skillshare je odlična platforma koju bi trebalo iskoristiti.

Lekcije iz web dizajna, marketinga putem e-mail-a, fotografije, slikanja, ličnog brendiranja i kreativnih tema su najpopularnije.

Kvalitet nastave je pouzdan. Skillshare se ponosi profesionalnim, kvalitetnim kursevima. Oni mogu pomoći u nalaganju vašeg kursa na osnovu potreba svoje publike, a takođe mogu pomoći i u produkciji.

MANE SKILLSHARE-A.

Zarada prolazi kroz sistem autorskih prava. Svakog meseca imeđu 30% i 50% prihoda od pretplate na Skilllshare-u odlazi kod nastavnika.

Preostala sredstva idu za marketing i promociju časova, podršku platformi i vođenje svakodnevnih operacija. Ovaj sistem autorskih prava je dobar za dobro uspostavljene nastavnike, što je više minuta pregledano, veći su prihodi.

Međutim, to otežava novim instruktorima da dobiju veliku naknadu na samom početku. Pored toga, kod studenata koji gledaju 2x većom brzinom računa se samo pola minuta prema autorskim pravima.

Drugi nedostatak je što nude podršku samo putem e-mail-a. Iako Skillshare ima korisne članke za podršku, jedina opcija je da se njima obratite putem e-mail-a.

SKILLSHARE RECENZIJA: FINALNI ZAKLJUČAK

Skillshare je novo tržište internet kurseva sa preko 4 miliona studenata. Sa velikom korisničkom bazom stvaralaca i preduzetnika, Skillshare je odlična opcija za instruktore u kreativnim oblastima.

Njihovi časovi su izuzetno kvalitetni i mogu vam pomoći da osigurate da će vaši časovi najbolje odgovarati potrebama svoje publike sa maksimalnim učinkom.

Međutim, na osnovu sistema autorskih prava za zaradu i bez podrške uživo, možda ćete ostvariti mnogo više prodaje sa tržištem kao što je Udemy. Ako ste kreativni kreator kurseva i želite da privučete novu publiku, vredi isprobati njihove online kurseve.

Registrujte se na Skillshare i dobijate 2 meseca besplatnih časova.

Isporbajte Skillshare

2. LINKEDIN LEARNING.

 

LinkedIn Learning (ranije Lynda) je još jedno tržište online kurseva prilagođeno poslovnim profesionalcima. Sa preko 1000 poslovnih kurseva o temama kao što su upravljanje projektima, razvoj weba i digitalni marketing, oni su odlična platforma za profesionalce koji žele da usavrše svoje veštine.

Oni takođe nude sertifikate koje možete dodati na svoj LinkedIn profil, pokazujući svoju stručnost i poboljšavajući vaš CV.

linkedin learning trip saveti

Koja je cena LINKEDIN LEARNING?

Mesečne naknade su vezane za premium LinkedIn članstvo, koje iznosi $29.99/mesečno ili $24.99/mesečno ako plaćate članarinu na godišnjem nivou.

Isprobajte LinkedIn Learning danas i dobijate jedan mesec besplatno.

Isprobajte LinkedIn Learning

3. UDEMY.

Udemy je jedna od najboljih platformi za online kurseve sa preko 24 miliona učenika, 35 000 instruktora i neverovatnih 80 000+ kurseva. Prvi korak za kreiranje kurseva na Udemy je prijavljivanje da biste bili premium instruktor.

Kada je vaš profil odobren, započnite sa kreiranjem kurseva bez problema. Prilikom kreiranja vašeg video sadržaja imajte na umu da materijal mora biti dugačak najmanje 30 minuta i da sadrži 5 predavanja.

Još jedna prednost dodavanja kurseva na Udemy je ta što lako možete promovisati predavanja na njihovoj platformi. Možete koristiti njihove marketinške alate da biste bili uključeni u popuste na celom sajtu i bili smešteni u njihovim marketinškim e-mail-ovima. Možete biti priključeni i njihovom affiliate programu.

Koja je cena Udemy?

Udemy je besplatan. Oni naplaćuju 3% putem kupona za instruktore, 50% za studente koji su pronašli vaš kurs kroz SEO, i 75% za transakcije izvršene plaćenim marketinškim trikovima.

PREDNOSTI UDEMY.

Dobijate pristup velikoj bazi korisnika. 24 000 korisnika na Udemy su potencijalni studenti koji će platiti vaš kurs. Ali to što ste na njihovoj platformi, to ne znači da ćete odmah početi sa prodajom.

Morate razviti snažnu strategiju marketinga i prodaje, slično kao nova kompanija za e-trgovinu, autor ili agent za nekretnine. Sve je u tome da dobijete svoje ime tamo.

Oni omogućavaju i deljenje prihoda na provizije od školarine. Udemy instruktori postavljaju svoje cene kurseva i dobijaju 100% provizije od novih korisnika, i 50% od već postojećih. To je značajna provizija na prodaju i odličan benefiit korišćenja njihove platforme.

Možete učestvovati u promocijama Udemy marketinga. Udemy često tako vodi promocije koje vam mogu pomoći da dosegnete do što više publike na svojoj platformi. Ove marketinške promocije imaju mogućnost prijavljivanja, tako da instruktori mogu da odluče da li da učestvuju ili ne.

Imaju pouzdanu podršku. Udemy nudi besplatnu podršku 24/7.

MANE UDEMY.

Postoji intenzivna konkurencija sa drugim kursevima. Udemy instruktori su na milosti pojavljivanja na Udemy web sajtu, što je pod kontrolom njihovih vlastitih algoritama.

Ako ste novi na platformi, može biti teško nadmašiti druge instruktore za određene teme.

Takođe postoji jaka konkurencija sa ostalim izdavačima kurseva. Udemy nije jedino mesto za kurseve na pretraživačima.

Ostala tržišta poput iSpring Learn, LinkedIn Learning, Coursera, i Skillshare se mogu nadmetati sa Udemy u pretrazi, što može biti nepovoljno za Udemy instruktore.

Povrat sredstava je zagarantovan svim studentima u roku od 30 dana iz bilo kog razloga. Zbog toga su studenti mogli da pohađaju kurs, završe ga u roku od 30 dana i dobiju zagarantovani povrat sredstava-smanjujući vam prodaju.

UDEMY RECENZIJA: FINALNI ZAKLJUČAK

Udemy je jedno od najpoznatijih, široko prihvaćenih i profesionalnih tržišta online. Sa ogromnom publikom, 24/7 podrškom i marketinškim ponudama, ne možete pogrešiti sa njihovom platformom.

Iako postoji zdrava konkurencija sa drugim kreatorima kurseva i drugim platformama, verovatno će ova kompanija zadržati svoje liderstvo na tržištu.

Isprobajte Udemy već danas.

4.TREEHOUSE

Treehouse je relativno novo tržište koje veruje u demokratizaciju obrazovanja. Njihova platforma je “posvećena tome da obrazovanje učini dostupnim učenicima svih rasa, polova, seksualnih orijentacija i društveno-ekonomskog porekla”.

Imaju 300+ tehničkih kurseva za kodiranje i razvoj, preko 50 000 učenika i preko 27 545 minuta video zapisa.

Partneri Treehouse su neki od velikih imena poput Microsoft, IBM Watson, Amazon Alexa, i Google Developers.
treehouse online courseIzvor: teamtreehouse.com

Koja je cena treehouse?

Treehouse nudi 7-dnevnu besplatnu trial verziju. Možete birati između tri različita plana od $25 do $199 mesečno.

Njihov basic plan sadrži tečajeve na zahtev, interaktivne vežbe i pristup online zajednici.

Pro plan vam omogućava pristup bonusima, beta funkcijama i sadržaju za preuzimanje.

A ako želite da stvorite pravi portfolio i steknete veštine sa kojima ćete biti spremni za posao, njihov Techdegree plan vam daje personalizovane povratne informacije, podršku u realnom vremenu i prilagođeni nastavni plan i program.

Isprobajte Treehouse već danas.

5. COURSERA.

Coursera je tržište profesionalnih online kurseva sa virtualnim časovima nekih najboljih svetskih kompanija i univerziteta poput University of Michigan, Duke i Stanford.

Instruktori predaju na Coursera-i na nekim od najboljih svetskih univerziteta, kursevi traju oko 4-6 nedelja, i uključuju video predavanja, zadatke sa recenzijama i forume za diskusiju u zajednici.
 Coursera.org

Koja je cena Coursera?

Možete se besplatno pridružiti Coursera-i i morate napraviti nalog kako biste videli informacije o cenama za pojedine kurseve. U Coursera-i postoje tri nivoa ponude.

  • Glavni kursevi koštaju $29-$99 mesečno. Za njih vam je potrebno 4-6 nedelja, a po završetku dobijate elektronski sertifikat o kursu.
  • Specijalizovani kursevi su za savladavanje određenih veština u karijeri i koštaju između $39-$79 mesečno. Na ovim online kursevima rešavate prave poslovne izazove praktičnim projektima.
  • Online programi. Ako tražite naprednije obrazovanje, čak možete učestvovati u online priznatim univerzitetskim programima. Traju 1-3 godine i koštaju od $15-$25 000.

Isprobajte Coursera već danas.

Povratak na vrh

Pročitajte i Članak o Najboljim Načinima da Online Zaradite Novac.

Kako napraviti i prodati kurs online?

 

Prvi korak za prodaju kurseva online je razmišljati o krajnjem cilju i započeti od kraja pa ići unazad. Kako ćete transformisati život svojih učenika i kako će se oni razlikovati kada završe vaš kurs?

Trebalo bi započeti kurs planiranjem transformacije koju će vaši studenti postići.

Da biste razumeli šta vaši učenici žele da nauče, družite se na forumima koji se odnose na vašu temu i pogledajte najvažnija pitanja koja ljudi psotavljaju. Quora je odlično mesto za to.

Jednom kada shvatite kako možete rešiti probleme učenika, stvorite jasno definisan put učenja koji će ih voditi ka unapred zadatom cilju. Tokom svake faze kursa, razjasnite ishode.

Postavljanjem puta za učenje i jasno definisanog krajnjeg cilja, vaši učenici će biti aktivniji.

Evo 10 najboljih načina za kreiranje i prodaju kurseva online.

 

1. Procenite troškove za razvoj vašeg online kursa.

Trošak razvoja kursa za učenje zavisi od mnogih faktora, uključujući razvoj sadržaja, troškove istraživanja, analitike i marketinga. Studije procenjuju da profesionalni internet kurs može koštati između $5,850 i $15,600 za proizvodnju.

Međutim, to je prilično visoka procena, uključujućći profesionalni razvoj video zapisa, plaćanje stručnjaka za temu koji će predavati kurs, istraživanje tržišta, softver za automatizaciju e-mail-a i promocije kursa.
Costs of Starting an Online CourseIzvor: racoongang.com

Ako započinjete i želite sami da kreirate kurs, to može biti mnogo jeftinije. Na primer, ako imate kvalitetnu web kameru, mikrofon, alate za deljenje ekrana i softver za uređivanje video zapisa, možete da kreirate kurs za manje od $200.

Vaša najznačajnija investicija je vreme. Imajte na umu da troškovi rastu uz vaš trud. Što više truda uložite u analizu svoje publike, istraživanje tržišta, kreiranje kontura i snimanje profesionalnih sadržaja sa angažovanim instruktorom, veći su i troškovi.

2. Koristite najbolji softver i opremu.

Pravljenje kursa nije tako jednostvano. Prvo morate da napravite kurs!

Za kreiranje visoko kvalitetnog sadržaja potrebni su softver i oprema. Ne zaboravite da iskustvo u učionici zamenjujete virtuelnim kursom, tako da treba izgledati profesionalno.

Međutim, za početak vam nije potrebna najskuplja vrhunska oprema- ali će vam trebati nekoliko stvari.
online software equipment and software

1. Mikrofon

Mikrofoni su presudni. Loš zvuk je mnogo lakše detektovati od lošeg videa, a za kurs vam je potreban kvalitetan mikrofon.

Koristite najbolji mirkofon koji možete priuštiti sebi.
Možete koristiti standardni prijemnik ili čak slušalice, ali preporučujem USB mikrofon.

Jedan od mojih favorita je Blue Yeti. I ne zaboravite da nabavite dodatnu opremu za mikrofon da biste dodatno poboljšali kvalitet zvuka. Pop filteri, penaste loptice, šok nosači i akustični paneli su obavezni ako snimate u maloj prostoriji.

Isprobajte Blue Yeti mikrofon.

2. Slušalice

Dobar set slušalica za uklanjanje buke će puno doprineti u samom procesu. Takođe pomažu prilikom intervjua i snimanja.

Isprobajte Audio-Technica ATH-M50x.

3. Program za snimanje ekrana

Ako pravite učionicu na nekom softveru, moraćete da pokažete svoj ekran da biste prikazali posao koji obavljate. Postoji puno opcija kada je reč o softveru za snimanje ekrana, ali jedan od mojih omiljenih je Screencast-o-matic.

4. USB WEB kamera

Skoro svi online kursevi podrazumevaju uživo webinare ili video instrukcije kako bi utisak studenta bio potpuni.

Oprema za snimanje može da bude i prosta kao vaš iPhone ili web kamera, ili može biti i profesionalna kamera. Faktor koji o tome odlučuje je vaš budžet.

Jeftino a dobro rešenje može biti Logitech C920S, odliična USB web kamera.

5. Softver za audio i video editovanje

Kada završite sa snimanjem kursa, prava magija kreće sa editovanjem. Najomiljenije opcije su Apple Final Cut Pro i Adobe Premiere Pro. Ako gledate da napravite dobre animacije probajte Adobe After Effects.

6. Rasveta i pribor

Kvalitetna rasveta sa tri strane može biti krucijalna u vašem predstavljanju kao instruktora. Možete kupiti ful rasvetu za studio ili samo neke dodatke za vaš iPhone.

U svakom slučaju potražite tehnike osvetljenja kako bi sve izgledalo profesionalno.

3. Kreirajte sadržaj koji ima vrednost.

Ovo znam i ne razmišljajući mnogo. Morate imati detaljnu viziju o tome ko će vaši studenti biti i šta će ih interesovati da nauče. Da li oni možda žele da razviju nove veštine i steknu online sertifikat? Da li možda žele da učine svoj biznis većim? Razumevanjem kritičnih tačaka vaše publike, možete stvoriti viziju svog kursa.

Kreirajte ubedljive video kurseve. Koristite video interaktivne radne listove, PDF datoteke, kvizove i druge elemente da biste bolje sarađivali sa učenicima. Takođe, obavezno skratite rečenice-niko ne želi da čita duge odlomke.

4. Diferencirajte svoj web sajt.

Usredsredite se na svoju nišu i obezbedite apsolutno najbolji sadržaj sa fokusom na vašu jedinstvenu propoziciju. Ukoliko ne želite da postanete sledeći EdX, morate se specijalizovati i biti najbolji u izuzetno fokusiranoj niši.

Ponudite ekskluzivni izveštaj i diferencirajte vašu propoziciju kursa. Zapitajte se: Šta moj kurs čini drugačijim od ostalih? Na primer, ako je vaša niša grafički dizajn, ne pravite kurs pod nazivom “Grafički dizajn za početnike.” To je previše široko. Čas koji se zove “Adobe InDesign za izdavače e-knjiga” je više fokusiran naziv i prirodniji za tržište.

Nemojte se fokusirati na previše raličitih područja. Vaš online kurs treba da ima jednu žarišnu tačku i da ne ide van nje. Tek nakon što ostvarite početni uspeh sa vašim predavanjima, trebalo bi da pređete i na druge teme.

5. Osvojite tržište.

Nakon što ste sav trud uložili u kreiranje kursa, vaš posao tek počinje. Sada to morate plasirati na tržište.

Potreban vam je web sajt. Da biste pomogli ljudima da vas pronađu i vide kao stručnjaka u svojoj oblasti, potrebno vam je stručno prisustvo na webu. Vaš web sajt treba da ima aktivan blog sa sadržajem vezanim za vašu nišu, a to je optimizacija za pretraživače (CEO).

Napravite društvene mreže. Napravite sopstvenu Facebook poslovnu stranicu tako da možete komunicirati sa svojom zajednicom. Delite svoje novine na Twitter-u i Instagram-u. Redovni raspored objava i pružanje zanimljivog sadržaja na društvenim mrežama pomoći će vam da izgradite zajednicu koja stoji iza vašeg brenda.

6. Imajte kontrolu nad svojim brendom.

Trebalo bi da imate potpunu kontrolu nad svojim brendom. Trebalo bi biti u mogućnosti da podesite cene i napravite svoj logo.

Ako razvijete svoj brend, morate iskazati svoju ličnost kroz dizajn kursa.

7. Obezbedite izuzetno iskustvo učenja.

Platforma bi trebalo da pruži sjajno iskustvo učenja. Morate uključiti više vrsta sadržaja poput zvuka, teksta, dokumenata i još mnogo toga. Ostale funkcije koje treba potražiti uključuju mogućnost kreiranja kvizova, slanje sertifikata i foruma.

8. Integrišite sa drugim alatima.

Izaberite platformu koja se dobro integriše sa drugim rešenjima. Želećete da se uverite da vaša platforma za učenje može da radi sa drugim alatim poput usluga marketinga putem e-mail-a, analitičkih rešenja i još mnogo toga.

Potražite popularne integracione alate poput Google Analytics, WordPress, i još mnogo toga. Na primer, ako ste pokrenuli blog i prodajete kurseve sa web sajtovima na WordPress-u, morate da izaberete platformu koja se može lako integrisati u vaš trenutni web sajt.

Ako želite da stvorite preduzeće online kurseva sa WordPress-om, možete potražiti njihov direktorijum dodataka za listu ispravnih dodataka:
wordpress online course

9. Uskladite prodaju sa vašim željenim budzetom.

Platforma treba da odgovara vašem budzetu i nudi fleksibilne mogućnosti za cenu. Da biste zaraditili novac od prodaje online kurseva, morate prvo potrošiti novac. Ali prvo pogledajte informacije o cenama, kako biste bolje razmotrili koliko novca ćete zaraditi.

10. Korisnička podrška.

Platforma bi trebalo da pruži odličnu korisničku podršku i obuku. Mnogo servisa nudi besplatne obuke, resurse, posvećenog menadžera i korisnu zajednicu instruktora koji vam mogu pomoći u uspehu.

Iskoristite te resurse ako ste zaglavili- ne bojte se zatražiti pomoć.

Povratak na vrh

Koji su najpopularniji online kursevi?

 

Bez obzira da li želite da prodate kurseve online sa vašeg web sajta ili koristite drugu platformu, ključno je dobro razumevanje najbopularnijeg predavanja ove godine.

Izazovno je smisliti sjajne ideje za angažovanje studenata. The Online Course Report je nedavno izložio listu 80 najbolje rangiranih kurseva. Njihov katalog sadrži neke od najpopularnijih i najviše ocenjenih kurseva online:

1. EDX: THE SCIENCE OF EVERYDAY THINKING

Sveobuhvatno najpopularniji kurs.

2. UDEMY: THE COMPLETE WEB DEVELOPER COURSE 2.0

Najbolje rangiran kurs na Udemy.

3. UDEMY: SEO BEGINNERS: HOW I GET 1,000 VISITORS A DAY WITH SEO

Ovaj SEO kurs je najpopularnije predavanje za preduzetništvo na Udemy.

4. COURSERA: AN INTRODUCTION TO INTERACTIVE PROGRAMMING IN PYTHON

Najpopularniji kurs za programere.

5. TREEHOUSE: JAVASCRIPT BASICS

Najbolji kurs za programere na Treehouse.

Kao što vidite sa ove liste, studenti traže visoko informativno, uticajno obrazovanje. Za sada vam nije potrebno da se nalazite na vrhu liste da biste uspeli.

Ali morate da kreirate časove koji nisu samo kvalitetni, već i da svoje očenike naučite o temama koje ih interesuju.

ZAKLJUČAK.

Online kursevi vam mogu pomoći da pokrenete sporedni posao, povećate svoju publiku, naučite studente temama koje su vam važne ili brže zaradite na internetu.

Kada birate između najboljih platformi za podučavanje online, imajte na umu da prvo izvršite istraživanje: razmotrite vremenska ograničenja, mesečne troškove i dostupne marketinške mogućnosti.

Svaka platforma vam omogućava da lako prenesete svoj sadržaj, obezbedite obuku za svoje studente i ostvarite prodaju. Ali vi ste najbitniji faktor.

Uspeh kursa se konačno oslanja na kvalitet vašeg sadržaja i koliko dobro umete ispromovisati sebe.

Platforma je upravo to, platforma. Da, to je markirani, angažovani, interaktivni medij sa vašim iskustvom, ali i dalje mu je potrebno planiranje, istraživanje tržišta, razvoj i što je najvažnije marketing.

Kada birate između najboljih platformi, konačno morate odlučiti koje su karakteristike najbolje za vas. Postoji bezbroj tema za podučavanje i milioni učenika su spremni da nauče od vas.

Zašto ne započeti već danas?

Ako ste spremni da započnete sa kreiranjem i prodajom online kurseva, preporučujem vam da započnete sa Thinkific.

Isprobajte Thinkific

Pročitajte koji su Najbolji Softeri za Email Marketing.

Pozdrav svima, moje ime je Ivan Tripković. Bavim se Affiliate Marketingom, Dropshippingom i Investiranjem. Lansirao sam ovaj Websajt sa velikim ambicijama i nadam se da ću vam pomoći da udjete u svet Online Biznisa vrlo lako!

Najpopularniji tekstovi:

				
					console.log( 'Code is Poetry' );
				
			
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Markoni
Markoni
10 months ago

Odlican clanak! Platforma Coursera mi je veoma pomogla u profesionalnom razvoju.

Povezani tekstovi

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x