Trip Saveti

NAJBOLJE PLATFORME ZA PRAVLJENJE WEB SAJTOVA ZA 2022.

Wix Stranica Trip Saveti

Biranje najboljeg web sajt graditelja može biti teško, sa obzirom da postoji puno popularnih opcija sa različitim setovima dodataka.

Ovaj članak će vam pomoći da bez prethodnog iskustva izaberete platformu za kreiranje web sajtova i da na istoj kreirate i lansirate svoj web sajt bez puno poteškoća.

Najznačajnija stvar kod ovakvih platformi jeste da vam ne treba programersko znanje kako bi kreirali web sajt.

Na početku trebalo bi da imate u vidu kakvu vrstu web sajta hoćete da napravite. Da li je to prezentacioni web sajt koji nudi neke usluge, ili je to blog koji se bavi putovanjima ili pak online prodavnica za raznu vrstu proizvoda.

Web sajt alati postoje još od ranih 2000-tih i izgledaju veoma drugačije danas nego što su izgledali tada. Karakteristike su postale naprednije, očekivanja korisnika su se povećala i stvaranje web sajta nije isto kao što je bilo pre 10+ godina.

Kada budete učili kako da kreirate web sajt online, želim da vam prvu odluku veoma olakšam tako što ću vam pokazati najbolje web sajt graditelje, i tako vam pomoći da pronadjete najbolju soluciju za biznis.

Ove recenzije o web platformama uzimaju u obzir web hosting, cene, pouzdanost, tehničku podršku, brzinu sajta, SEO, dodatke, liniju učenja, lakoću korišćenja, dizajn šablonske dizajne i još dosta toga.

Takodje uporedjujemo:

 • Najbolje web platforme za male biznise
 • Najbolje besplatne i jeftine opcije
 • Najlakši izbor ako nemate tehničkog znanja
 • One sa najboljom SEO optimizacijom za pretraživanje
 • Najbolje platforme za online prodavnice
 • Najbolje platforme za agencije
 • Najbolje opcije za fotografe i umetnike

Pa da počnemo!

Važno: Neki od proizvoda koje preporučujem u ovom članku uključuju i partnerske veze kroz affiliate linkove. Ovaj članak sadrži sve proverene načine zarađivanja online i uključuje proizvode i softvere koje ja preporučujem. Više o privatnosti i zaštiti podataka možete pročitati u mojoj politici privatnosti.

Koja je najbolja platforma za pravljenje web sajta?

Korišćenje graditelja sajtova je jedan od lakših načina da ostvarite prisustvo svog biznisa na internetu. Ovi alati uprošćavaju kreiranje i upravljanje web sajtom tako što kombinuju elemente u web razvoju kao što su registracija domena, hosting, dizajn i to sve na jednoj platformi.

Ovaj način se razlikuje od upravljanja sajtovima posebno, medjutim web sajt graditelji mogu biti izuzetno dobra opcija.

Na primer, vaše potrebe biće različite, na osnovu čega birate opcije i dodatke koji vam trebaju. Ako vodite lokalni biznis, prost web sajt od 5 stranica može biti dobro rešenje. Ili ako kreirate portfolio za svoj lični brend, web dizajn je veoma bitan.

Na kraju, izbor pada na dve stvari: lakoća korišćenja ili bolja kontrola.

Ako ste upoznati sa HTML, CSS i JavaScript, možete da birate platformu koja je naprednija i da kontrolišete izgled i utisak vašeg sajta. Ako nemate neko iskustvo u web dizajnu i razvoju, onda je bolje da radite na drag and drop (prevuci i postavi) sistemu.

Izbor je na vama.

Evo mojih top pikova za najbolje web sajt graditelje ove godine.

1. Wix

Wix Logo

Najbolji Web Sajt Graditelj za Male Biznise ($13/mesečno)

 

Wix najpopularnija platforma za stvaranje sajtova na tržištu sa preko 100 miliona korisnika. Oni imaju preko 500 templejta spremnih za dizajniranje vašeg sajta u mnogim kategorijama i industrijama. Ovi templejti su optimizovani za mobilne telephone i imaju 100 fontova koje možete izabrati.

Njihovi dizajni takodje izgledaju predivno, sa scroll efektima, i naprednim opcijama za dizajn kao što su animacije i video pozadina.

Wix Website Builder

Ako već imate kupljeni svoj domen ili želite da registrujete jedan na Wix.com, oni će vam to veoma olakšati. Takodje, ako želite da dodate e-trgovinu na vaš web sajt kako bi mogli da prodajete online, takav plan koštaće od 20$ mesečno.

Ako upravljate malim biznisom, preporučujem vam Wix kao najbolji online graditelj web sajtova. Nije vam neophodna veća platforma sa puno opcija kao što je BigCommerce i Shopify. Medjutim za veće biznis sigurno je da je izbor drugačiji.

Vlasnici Wix web sajtova koji žele da dodaju e-trgovinu mogu da isprobaju ove nove opcije i dodatke.

Wix je najlakši web sajt alat za korišćenje, posebno za nove korsinike. Možete skoro beskonačno podešavati izgled i utisak vašek sajta bez programeskog znanja.

Oni takodje imaju alat koji se zove Dizajn Veštačke Inteligencije – Artificial Design Intelligence (ADI). Wix ADI uči o vašem sajtu i koristi informacije da dizajnira sajt krojen po vašim potrebama. Ovaj alat koristi Veštačku Inteligenciju birajući izmedju milijardu kombinacija slike, teksta, rasporeda i kontakt formi.

Konačno, ako tražite najbolji softver za male biznise, Wix je najbolji izbor.

Pročitajte moj vodič za razvijanje web sajta na Wix-u.

Počnite već danas na Wix platformi.

Isprobajte Wix

2. Zyro

 Najbolji moderni web sajt graditelj sa Besplatnim Planovima
(free – $3.49/mesečno)

Zyro je web sajt platforma koja ima misiju da pomogne lokalnim biznisima da se predstave online sa svojom jedinstvenom pričom.

Mimo toga, oni su najpoznatiji zbog svoje jednostavnosti i brzine.

Sa Zyro možete kreirati poslovni web sajt brzo, lako i bez obaveznog kodiranja. Vaš sajt takodje sa njima delovaće brz i kompatibilan na svim uredjajima.

Sa moćnim setom alata, Zyro vam pomaže da uvećate svoj online biznis sa već dizajniranim templejtima, AI tekstom, intuitivnim drag and drop alatom, mobilnim čitanjem i preko milion slika za izbor.

Zyro Homepage

Jedan od najizrazitijih alata je AI Generator Sadržaja, koji omogućuje SEO ideje sadržaja bazirane na vašoj industriji i specifičnom tipu biznisa.

Kada počinjete sa ovim alatom, birate tip biznisa, zatim pišete 2-3 rečenice koje opisuju vaš brend i kontekst. Zatim upravljate AI podešavanjima i personalizujete ih na osnovu dužine, ekspertize i levelu kreativnosti.

Od kad je kreiranje sadržaja izazov za mnoge vlasnike web sajtova, ovaj alat kreira nove paragrafe za vas kako bi se bolje rangirali na pretraživačima i povećali stopu konverzije.

Još neke odlične opcije uključuju:

Besplatan SSL sertifikat i posebni domeni.

 • AI program za stvaranje logoa i slogan.
 • 24/7 korisnička podrška i chat uživo.
 • AI mape koje povećavaju uspeh web sajta i prognoziraju ponašanje posetioca.
 • Optimizovan za mobilne telephone, web sajt koji brzo učitava dizajne
 • Besplatni templejti za različite industrije kao što su kreativne agencije, startapovi, modni brendovi, wellness kompanije, pekari i drugi.

Zyro nudi tri glavna plana: Besplatni plan, Basic plan od 1.99$ mesečno, Unleashed plan od 3.49$ mesečno.

Zyro Pricing

Njihov besplatni plan ne uključuje i vaše ime domena, ali omogućuje SSL sertifikat, 500MB protoka podataka i 500MB memorije.

Njihov “Basic” plan vam omogućuje da se povežete sa vašim domenom, povećani protok podataka i memorije, i uključuje extra opcije kao na primer sklanjanje reklama i integraciju sa alatima poput Google Tag Manager, Google Analytics i Facebook pixels. Ovo je veoma popularan plan koji pristoji malim i srednjim biznisima.

Konačno, njihov “Unleashed” plan pruža svaki Zyro dodatak i beskonačno protoka i skladištenja memorije. Za tako pristupačnu cenu od 3.49$ mesečno ima smisla da počnete sa ovim planom i koristite sve opcije koje vam on pruža za vaš web sajt.

Sveukupno, Zyro je najbolji za male biznse koji žele da stvore i unaprede web sajt vrlo brzo, da uštede novac na pisanju i kreiranju logoa, da se kotiraju visoko na pretraživačima i da povećaju stopu konverzije sa visokim kvalitetom i mobilno prilagodjenim dizajnom.

Počnite na Zyro već danas i razvijte vaš web sajt.

Isprobajte Zyro

3. Weebly

Weebly Logo
Najbolji Besplatan Web sajt Graditelj (Free – $25/mesečno)

Weebly daje potporu preko 530,000 domena i poznat je kao platforma za lako i jednostavno kreiranje sajtova bez ikakvog predznanja. Oni nude puno odličnih opcija. Ako ste bloger, možete koristiti Weebly da izaberete vaše ime domena i da koristite editor kako bi dodali text, slike i sadržaj.

Oni takodje imaju mobilnu aplikaciju za praćenje performansi vašeg sajta. I njihovi email marketing alati vam pomažu da saljete obaveštenja vašim pratiocima.

Weebly Homepage

Oni imaju besplatan plan koji dolazi sa 500MB podataka, besplatnim SSL sertifikatom i domen sa oznakom Weebly. Možete napraviti svoj domen sa ovim besplatnim planom, ali pored njega će uvek stojati weebly. Takodje, besplatan plan samo dolazi sa chat i email podrškom, bez podrške telefonom.

Weebly plaćeni plan ide izmedju 5$ i 25$ mesečno. Na kraju njihov Biznis plan vam daje napredne funkcije za razvijanje e-trgovine, besplatan domen, i 200$ u Google adovima.

Njihove opcije za e-trgovinu uključuju varijante proizvoda, kupone, upravljanje zalihama, kalkulator isporuka i prihvatanje plaćanja kroz Square i ostale provajdere.

Nivo podrške klijentima koji dobijate zavisi od toga na koji paket ste pretplaćeni. Možete pronaći asistenciju za sebe u raznim sferama, uključujući njihove blogove, centar za podršku, forum zajednice, socijalnim mrežama i komunikaciju sa programerima. Oni takodje imaju chat uživo, email i telefonsku podršku.

Ako tražite prostog web sajt kreatora kako bi brzo stvorili ono što vam treba, preporučujem vam Weebly. Ipak ako želite sajt sa puno više opcija, dizajniran po vašoj meri od početka do kraja, onda je bolje da potražite drugu opciju.

Isprobajte Weebly

4. Squarespace

Squarespace Logo
Najbolji Dizajn Web Sajta za lične sajtove ($12/mesečno)

Kada razmišljam o Squarespace, moje misli idu odmah na odlično dizajniran njihov web sajt. Oni zaista znaju kako da kreiraju prelep, visoko kvalitetan sajt koji izgleda odlično i za male biznise ili ličnu upotrebu.

Sa preko 100 dizajniranih templejta koje možete izabrati, oni su lideri u dizajnu. Squarespace templejti izgledaju odlično u svakom pogledu. Fontovi, Sheme boja i zamirao se odlično uklapaju za svaki web sajt.

Pored dizajna, njihova platforma je odlična za blogere. Besides design, their platform is great for bloggers.

Prevlačite elemente kao što su slike, naslovi i text na stranicu i pozicionirate ih gde god želite. Oni takodje nude višestruke dozvole korisnika, Google AMP funkcionalnost i možete redjati vaše postove.

Squarespace Blogging Tools

Mali limiti u SEO organizaciji drže Squarespace da ne bude #1 na ovoj listi. Prvo, XML sajt mapa uvukla je dve verzije svake stranice. Ovaj duplirani index može potencijalno da dovede do problema SEO dupliranog sadržaja. Nisu pronašli odgovarajuće rešenje do sada.

Drugo, vaši naslovi bloga uvek postaju meta naslovi, tako da budite sigurni kada dodajete vaše naslove za SEO.

Ostali dobri dodaci ipak nadoknadjuju ove nedostatke. Njihova lakoća korišćenja je prepoznatljiva u stvaranju vrhunskih web sajtova.Other great features make up for these drawbacks. Their ease of use is top-notch – sites are elementary to build with their editing tools. Ugradjeni analitički alati omogućavaju dobru kontrolu podataka o posetiocima sajta ako već ne koristite Google Analytics. Plus, teško je da ćete pogrešiti sa prelepo dizajniranim sajtom za samo 12$ mesečno.

Mesečne cene se kreću od 12$ za njihov Personal Plan do 40$ mesečno za Online Store (Advanced) plan. Mesečni troškovi su bazirani na jednogodišnjem ugovoru, i Squarespace uključuje u to i besplatan domen. Personal plan uključuje besplatan domen, beskonačan protok podataka, memorije, besplatni SSL i 24/7 podršku.

Sveukupno, ako ste mali biznis kome treba prvoklasni web dizajn ili bloger koji želi da njegov sadržaj izgleda odlično Squarespace je odličan izbor.

Isprobajte Squarespace

5. Shopify

Najbolji Websajt Graditelj za E trgovinu (29$ mesečno)

Shopify je popularna ecommerce platforma koju koristi preko 800,000 online buznisa za prodaju svojih proizvoda online. Oni su osnovani u Kanadi 2004 i brzo postali podsticaj hiljadama aplikacija zbog svoje jednostavne komandne table i integracija.

Shopify Ecommerce Website Builder

Iako ne treba svakom vlasniku web sajta prodaja kao funkcija, dodao sam Shopify na listu zato što skoro svaki mali biznis ga može iskoristiti za kreiranje web sajta.

Uzmimo na primer salon.

Sa Shopify, ne samo da možete da postavite brzo vaš web sajt, uključujući blog, mapu vaše lokacije, kontakt, zakazivanje preko aplikacije, nego takodje možete prodavati proizvode za kosu online. I ne samo da kreirate web sajt već i još jedan izvor prihoda u vašem biznisu.

Shopify ima još mnogo dodataka na svojoj listi uključujući hosting, vaš domen, 70+ profesionalnih tema, besplatan SSL, i marketing i SEO alate.

Takodje nude mobilnu trgovinu, 100+ provajdera za plaćanje, automatske troškove shippinga, automatske troškove poreza i puno checkout iskustvo. Plus, možete da uživate u prodaji na raznim kanalima uključujući Facebook, eBay, Amazon, Instagram i druge.

Ako postavljate nov web sajt i mislite da ćete možda prodavati proizvode u budućnosti, bolje je da startujete sa Shopify odmah nego sa nekom drugom platformom koja ne shvata online kupovinu tako ozbiljno.

Oni nude tri plana od 29$ do 299$ mesečno. Basic Shopify Plan od 29$ mesečno bi trebalo da omogući vlasniku web sajt sve što mu treba za početak, to jest ceo web sajt, online prodavnicu bez limita u proizvodima, blog dodatke, 24/7 podršku i mnogo više.

Ako želite da date šansu Shopify, oni nude besplatni probni period bez zahteva za kreditnom karticom.

Počnite sa Shopify

6. WordPress.com

WordPress Logo
Svetski Najpopularniji CMS ($5/mesečno)

Otkad je lansiran 2003, WordPress je brzo postao najpopularniji Content Management System (CMS) u svetu – domaćin je preko 75 miliona web sajtova.

Kod njih postoje dve opcije. Ili izaberete web hosting i da kreirate WordPress sajt na WordPress.org softveru ili da birate njihovu platformu kojoj su oni host WordPress.com web sajt graditelj.

Ipak, ako želite profesionalni web sajt sa beskonačno opcija i mogućnošću da napravite sve što zamislite, predlažem da krenete sa web hostingom i platformom WordPress. Pročitajte detaljni vodič za razvijanje bloga na ovaj način.

WordPress.com Homepage

Sa WordPress.com, možete da kreirate web sajt za sve što poželite – blog, lokalni biznis, online prodavnicu – opcija je nebrojano. Sa njihovim besplatnim planom, dobijate web sajt, pristup 3GB podataka, i podršku. Kada kupite neki njihov plaćeni program, dobijate pristup naprednijim opcijama, plaginovima i prioritetnu podršku.

WordPress.com ima takodje umetnute Jetpack dodatke, koji uključuju osnovni SEO, deljenje na društvenim mrežama i analitiku sajta. Popularni Jetpack plugin pokriva sve vrste funkcija, od SEO i analitike do zaštite i marketinga.

Njihov plaćeni plan je u rasponu od 5$ mesečno za postavljanje prostog bloga do 45$ za potpunu e-commerce funkcionalnost. Većina korisnika je pretplaćena na njiov Premium Plan od 8$ mesečno, koji daje sve što je potrebno za dizajn, editovanje i kontrolu web sajt sadržaja.

Uopšte, jednostavnije je koristiti ovu verziju WordPress sa dodacima. Ako želite da testirate WordPress ali niste sigurni da ste spremni da je koristite sa odvojenim hostingom, dajte šansu WordPress graditelju.

Isprobajte sada WordPress.com

Šta je Graditelj Web Sajtova?

 

Graditelj web sajtova je alat koji omogućava svakom da upravlja web sajtom i domenom bez manuelnog programiranja. Drugim rečima, web sajt graditelj je softver program koji vam pomaže da napravite web sajt.

U starim danima interneta, programeri su morali znati HTML i CSS kako bi kreirali web sajt. Danas, ako hoćete da kodirate sajt, morate da imate i produženo znanje JavaScript i PHP programskih jezika. Kako trenutno u svetu ima 1.7 milijardi web sajtova, ne mogu svi biti programeri, zar ne?

Ovi alati pomažu svima, od malog biznisa i blogera do novih sajtova i e trgovina, da lako kreiraju web sajt za kratko vreme bez znanja kodiranja.

What is a website builder

Koji je najbolji Web Sajt Graditelj za male biznise?

Najbolji softver za male biznise će vam dati sve što vam je potrebno da postavite stvari brzo. Graditelj treba da obezbedi sigurnost i omogući email naloge za svoje zaposlene.

Lokalni mali biznisi takodje trebaju jedinstvene web sajt dodatke kao što su mape i pokazatelji, radon vreme, deljenje kupona, galerije fotografija, integracija sa socijalnim medijima i drugo. Dok većina ovih platformi pokriva osnove za male biznise, nekoliko njih se može izdvojiti od ostalih.

Evo mojih pikova za najbolje web sajt graditelje:

1. Wix

Wix je moj broj 1 izbor , jer je najlakša i platforma sa najviše dodataka za male biznise na tržištu i ima najbolje templejte.

Wix for Small Business

Biznisi lako mogu povezati domen sa Wix.com, izabrati temu za web sajt, dodati informacije i lansirati ga.

Iako Wix nije nije prelak za korišćenje kao neki editori, teme i SEO alati ga izdvajaju kao najboljeg za kompanije koje žele da stvore prisustvo online.

Evo nekih od jedinstvenih Wix alata zbog kojih je on odličan izbor za male biznise:

 • Lako vas nalaze online kada povežete Google My Business stranicu.
 • Možete se povezati sa Google Search Console tako da vam Google može automatski indeksirati web sajt. Krenućete da izlazite u pretraživanju u roku od nekoliko minuta.
 • Iskoristite njihov raspored kako bi zakazivali mušterijama.
 • Možete kreirati i poslati fakture.
 • Brzo napravite email listu klijenata sa povezivanjem alata za email marketing.
 • Dodajte kontakt forme, ankete, kvizove kako bi prikupili informacije o posetiocima sajta.

Sveukupno, Wix olakšava pravljenje solidnog biznis web sajta za kratko vreme. Iako ja koristim WordPress za razvijanje sajtova, nekada sam pravio i web sajtove na Wix-u.

2. Hibu

Hibu je moj izbor #2 za biznis zbog svojih dodatak za digitalni marketing. Ključ u pridobijanju pažnje lokalnog biznisa je jako online prisustvo na Google, Facebook i ostalim kanalima. I ne samo to.

Takodje morate unaprediti svoje lokalno rangiranje kako bi Google definisao vaše rangiranje na osnovu relevantnosti, distance i istaknutosti.

Hibu zna ove stvari i pomaže u svim aspektima digitalnog marketinga, uključujući upravljanje spiskovima, online recenzije, marketing socijalnih medija, SEM i SEO.

3. SITE123

Ako niste tehničko potkovani i želite samo da napravite prost web sajt kako bi ljudi mogli da pronadju vaš biznis online, SITE123 je dobar izbor za vas.

Uokviru njihovog jednostavnog sistem od tri koraka, skoro svaki vlasnik biznisa bi trebalo da bude sposoban da napravi prost web sajt 3-5 strana.

Ako hoćete brzu opciju dok ne napravite profesionalni sajt, onda je SITE123 vaš izbor.

Koji je najbolji Websajt Graditelj za E trgovinu?

Najbolji e-commerce web sajt graditelji nude drag and drop sistem koji je lak za korišćenje i robustne alate za e-trgovinu kao što su stranice proizvoda, integracija dostave, opcije proizvoda, kuponi, online korpa i plaćanje.

Evo mojih pikova za najbolje e-commerce graditelje:

1. Wix

Wix Ecommerce

Wix ima snažne prodajne sposobnosti i super je jednostavan za upotrebu. Oni takodje dobijaju odlične poene za teme koje izgledaju veoma dobro.

Evo jednostavnih koraka da kreirate vašu e trgovinu uz pomoć Wix:

 1. Ulogujte se na Wix nalog.
 2. Izaberite jednu od 500 ecommerce web sajt tema.
 3. Podesite dizajn vašeg sajta.
 4. Dodajte proizvode na vašu online prodavnicu.
 5. Povežite processor plaćanja i konfiguraciju otpremanja paketa.
 6. Izaberite vaš domen za web sajt.
 7. Lansirajte vaš web sajt i krenite da prodajete online.

Ako želite pogledajte moj vodič kroz najbolje platforme za e trgovinu.

2. Shopify

Shopify je moj pik #2 za stvaranje online radnje. Njihova aplikacija i lakoća korišćenja vam omogućuju da lansirate web sajt veoma brzo. Oni imaju odlične online alate za vašu web prodavnicu.

Sa preko 70 tema za izabrati i ugradjenom blog funkcijom, možete kreirati odličan sajt za nekoliko dana.

3. BigCommerce for WordPress

BigCommerce je fantastična platforma i ima jake funkcionalnosti pozadine, ali je iza Shopify na ovoj listi zato što nije web sajt graditelj već softver. On može da kreira naprednije online prodavnice, sa visokom posetom i prodajom, i nije napravljen ya nekog ko samo gleda da napravi prost sajt.

I dok su alati u pozadini jaki, neki opšti web sajt alati su malo slabiji. Sa samo nekoliko tema za korišćenje, teži drag and drop sistem i limitirane opcije bloga.

Medjutim, ako želite da kreirate web sajt bogat sadržajem, preporučujem vam BigCommerce for WordPress plugin. Možete ga instalirati na vašoj WordPress komandnoj tabli i ubaciti proizvode na svoj WordPress sajt kroz BigCommerce.

Pročitajte detaljan vodič kako da razvijete web sajt na platformi WordPress.

Ova kombinacija vam omogućuju da imate sve opcije WordPress sa moćnim ecommerce motorom koji daje snagu i vašoj prodavnici a da je ne usporava.

Zašto bi trebalo da koristite web sajt graditelje?

Pravljenje vašeg web sajta može da bude dosadno. Od programiranja do pravljenja marketing plana, morate da starate o mnogim stvarima. Building your website can be tedious. From programming to making a custom marketing plan, you have to take care of a lot of things. Još nešto, unajmljivanje programera vas može koštati nekoliko hiljada eura.

Danas, web sajt graditelji rade posao unapred kako bi vi mogli da savršeno dizajnirate svoj web sajt bez ikakvog kodiranja.

Evo nekih od najznačajnijih benefita od korišćenja platformi za pravljenje web sajtova:

1. Ne zahtevaju nikakve tehničke veštine

 

Najznačajnija stvar u vezi ovih alata je da ne trebate da kodirate kako bi napravili web sajt.

Kod većine ovakvih platformi, možete jednostavno da se registrujete i počnete da pravite web sajt odmah.

Uzmimo Wix na primer:

Wix drag and drop editor

Oni imaju interfejs pogodan za korisnike i dodatke kao što je drag and drop koji vam pomažu da kreirate web sajt bez ikakvog kodiranja.

Bez ovih korisnih aplikacija, morali biste da pišete dugačke kodove kako bi kreirali jednu web stranicu. Sada, možete da kreirate, menjate, i podešavate web stranice be ikakvih tehničkih veština.

2. Lako skladištenje podataka

 

Kada odlučite da napravite web sajt bez graditelja, morate da koristite kompjutersko skladištenje kako bi sačuvali web fajlove. Cloud skladištenje podataka je moguće ali instance je nekoliko. Ako kompjuter nije dostupan za očitavanje podataka u datom trenutku, ne možete ni da napravite izmene svojih web podataka.

Kada koristite web sajt graditelje, vaši web fajlovi se skladište online u serverima. Ovo vam omogućuje da pristupite, promenite i prilagodite vaš web sajt kad god želite sa bilo koje lokacije.

3. Nema Manuelnog Dizajna

 

Dizajniranje web sajta može da bude težak zadatak, pogotovu ako niste talentovani za estetiku. Takodje zahteva dosta kodiranja i testiranja, što nikad nije lak zadatak.

Web sajt graditelji, sa druge strane, obično idu sa ugradjenim templejtima i temama. Oni vam čak i dozvoljavaju da podešavate i omdifikujete onako kako vam odgovara online.

Pogledajte neke templejte Squarespace:

Squarespace website templates

Ovi templejti nude visok obim podešavanja tako vi možete vaš omiljeni templejt da transformišete u željeni izgled.

4. Efikasno je zbog troškova

 

Nisus vi tehnološki znalci. Ako odlučite da napravite svoj web sajt, a hoćete da potražite profesionalnu pomoć, to vas može koštati par hiljada evra, plus dodatno plaćanje ako želite neko prilagodjavanje ili dodatne aplikacije.

Medjutim, kada se radi o web sajt graditeljima, vi dobijate puno dodatnih opcia zajedno sa njihovom podrškom koja je besplatna.

Ustvari, većina web sajt graditelja vam nudi sirok raspon usluga kao što su email integracija, besplatni domen i druge. Čak i kada plaćate servise cene su razumne i pristupačne za većinu.

Ponekad možete napraviti svoj web sajt besplatno, samo plaćajući napredne alate.

5. Uštedećete Vreme

 

Pravljenje naprednog veb sajta može trajati nedeljama ili mesecima. Takodje može trajati još duže ako planirate da pišete blog ili sadržaje.

Većina biznisa nema to vreme. Odlaganje postavljanja veb sajta nije pogodno za biznis.

Ovde veb sajt graditelji stvaraju veliku prednost. Oni vam omogućuju tehnologiju pomoću koje brzo lansirate veb sajt.

6. Dobijate dodatne funkcije

 

Osim stvaranja web sajta, web sajt graditelji vam nude puno dodatnih funkcionalnosti koje su vam potrebne za rad sajta.

Uzmimo na primer Shopify, jedan od najpopularnijih web sajt graditelja na tržištu trenutno. On omogućuje više opcija, sve na jednoj platformi, tako da ne morate da trčite okolo kako bi dobili profesionalnu asistenciju.

Ovo uljučuje profesionalne teme, full platforma za blogovanje, i jednostavne templejte za brendiranje i podešavanje vaše online radnje.

website builder additional features

Takodje postoje mnoštvo dodataka koje dobijate besplatno kada kupite njihov plan.

Oni vam nude odličan paket opcija kao što je biranje fontova, interaktivne kartice, mobilni editori, puno profesionalnih tema, podešavanje menija i druge.

Web sajt graditelji se staraju o puno stvari tako da ne morate da unajmljujete profesionalnog dizajnera već samo da budete kreativni.

7. Ažuriranje i Održavanje

Pravljenje web sajta je lakši deo. Posle toga, morate da ažurirate i održavate vaš web sajt redovno.

Mnoge platforme imaju posvećen tim profesionalaca koji vam mogu pomoći svaki put kada naletite na neki problem. Takodje možete dobiti dostojnu asistenciju kako bi ažurirali svoj web sajt ili pluginove povezane za web sajt.

Kako koristite Web sajt Graditelje?

Pravljenje vašeg web sajta je krucijalno ako želite da vodite vaš biznis online.

Ali može biti težak zadatak, posebno nekome ko nema pozadinu u programiranju. Unajmljivanje profesionalaca će vas sigurno koštati dosta nova, što i nije toliko pametno za firmu koja tek startuje.

I ovo je mesto gde web sajt graditelji upadaju.

Website Builder benefits

Mnogi web sajt graditelji nude obimne solucije za sve što je povezano sa pravljenjem sajtova, bez kodiranja i tehničkog rada. Zato im milioni biznisa širom sveta veruju.

Web sajt graditelji su olakšali kreiranje sajtova, bez pisanja ikakvog koda tako da čak i početnik može da pokrene online biznis vrlo brzo.

Ovde ću diskutovati o tome šta treba da radite kako bi uspešno koristili web sajt graditelje i koje stvari treba da uzmete u obzir.

1. Izaberite vaš web sajt graditelj

 

Sa hiljadama web sajt graditelja koji su dostupni, biranje jednog za vaše potrebe može biti priličan izazov.

Morate da imate jasnu ideju o tome šta želite da postignete, da predstavite i koji su vaši ciljevi.

Isprobavanje nekoliko platformi i iskustvo iz prve ruke je savršen način da izaberete onu koja vam odgovara. Mnogi web sajt graditelji nude plan u kome imate besplatan probni period, tako da probanje postaje lako i besplatno.

Evo nekih stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir pre nego što izaberete web sajt graditelja:

 • Podršku Klijentima
 • Dodatke koje nude
 • Broj korisnika u svetu
 • Trošak
 • Lakoću upotrebe

2. Izaberite Plan koji vam odgovara.

 

Pogledajmo planove Squarespace:

Squarespace website builder pricing plans

Kao što vidite, sva 4 plana nude različite opcije i usmereni su na različite ciljeve.

Na primer, ako planirate da podesite web sajt za e trgovinu, trebalo bi da kupite “Commerce” plan za maksimalnu efikasnost.

Treba da budete sigurni da imate sve attribute i funkcije koje su vam potrebni i da ne morate da plaćate dodatno funkcije koje vam i ne trebaju.

3. Izaberite svoje ime domena.

 

Treblo bi da imate relevantan domen kako bi privukli svoju targetiranu publiku.

Dobra vest je da kada koristite web sajt graditelj, sve što treba je da izaberete svoje ime domena, graditelj će sam odraditi registraciju.

Ime domena je dosta bitno za vas. Trebalo bi da bude povezano sa onim što ćete raditi na vašem web sajtu.

Nadjite vašu nišu i kreirajte svoje ime za web sajt.

4. Izaberite templejt za vaš web sajt.

 

Činjenica je da web sajt graditelji nude predizajnirane templejte i web sajt teme je jedan od glavnih razloga njhovog uspeha.

Templejti su atraktivne pozadine, na osnovu kojih vi kreirate web sajt. Prelepi templejti su stvoreni za privlačenje pažnje korisnika i njihovo primamljivanje da ostanu duže na vašoj web stranici.

Templejti uključuju alate, meni, naslove i lako korisničko iskustvo.

Svaki web sajt graditelj nudi lepezu templejta koje možete izabrati, a uvek je bolje izabrati kada imate puno opcija.

Uzmimo na primer Wix, koji nudi više od 500 templejta.

Wix Templates

Biranje pravog templeta je ono što je bitno.

Medjutim, templejti samo mogu da ponude početak. Podešavanje, uredjivanje, i krojenje sajta po meri je na vama.

Drag-and-drop web sajt graditelji vam omogućuju da se igrate sa rasporedom, ostvaruju vaše ideje tako da možete da nastavite sa novim idejama.

Možete vršiti radnje kao što su:

 • Dodavanje ili praćenje stranica
 • Podešavanje fontova, boja, margine
 • Povećavanje ili smanjenje broja elemenata
 • Dodavanje widžeta (dodataka na stranici) ili naprednih blokova
 • Integracija sa aplikacijama ili socijalnim medijima

Iako stvari mogu da se iskomplikuju, dobre web sajt platforme obično rešavaju sve ove situacije.

Većina njih omogućuje video tutorijale koji će vam pomoći da startujete.

5. Test Iza Scene.

Ok, odradili ste težak posao i uložili ste puno vremena. Sada je vaš web sajt spreman.

Medjutim, još nije spreman da bude lansiran odmah.

Morate da dvaput proverite da li imate nekih grešaka ili problema koje mogu nenadano pokvariti vaš posao. To je nešto što ne smete dozvoliti, zato bolje biti siguran nego nesrećan.

Dakle, budite sigurni da proverite sve najčešće greške:

 • Greške u kucanju
 • Gramatičke greške
 • Nekomapatibilnost PC i mobilne verzije
 • Loša SEO optimizacija
 • Puno vremena za učitavanje sajta
 • Loš raspored

Ako želite da izbegnete greške pomenute gore, esencijalno je da pregledate i proverite vaš web sajt pre nego što ga lansirate na tržište.

Takodje možete pitati prijatelje i porodicu za mišljenja i savete.

Mnogi web sajt alati nude tim koji vam pomaže u testiranju i otklanjanju problema koji vaš sajt može imati.

Web sajt Graditelji FAQ.

Koliko košta pravljenje web sajta?

Web sajt graditelji obično naplaćuju mesečnu proviziju i nude različite planove cena na osnovu dodataka koji vam trebaju. Prosečno, ove platforme mogu koštati od 3$ do 50$ mesečno. Oni takodje dolaze sa hostingom i menadžmentom fajlova, medjutim, morate kupiti vaš domen.

Ako tražite ecommerce platformu , to tipično počinje sa cenom od oko 20-30$ mesečno.

Da li je Wix bolji od WordPress-a?

Wix i WordPress imaju svoje prednosti i mane i biranje jednog treba da bude uskladjeno vašim potrebama. Dok je Wix lakši za korišćenje i pokriva hosting, WordPress zahteva da kupite domen i hosting na drugom mestu. WordPress je bolji za SEO, podešavanja i Blog opcije, takodje je dobar za naprednije opcije jer nema ograničenja, možete napraviti sve što zamislite.

Na kraju, ako ste mali biznis kojem treba običan web sajt, Wix je dobar izbor. Ako vam je potreban kompleksiniji web sajt ili hoćete da započnete blog, WordPress je bolji izbor.

Mogu li da napravim besplatan web sajt za moj biznis?

Da, možete da napravite besplatan web sajt, ali ste limitirani. Na primer, Wix ima besplatan plan, ali ne možete imati svoje ime domena, i limitirani ste sa dosta opcija i funkcija koje vam trebaju u biznisu.

Sumiranje.

Kako imate više od 70 opcija za web sajt graditelje, ja sam stvorio kratku listu kako biste izabrali opciju koja vam najbolje leži za vaš biznis ili online brend.

 • Ako tražite najbolji web sajt graditelj sveukupno, onda vam preporučujem Wix.
 • Za najbolji dizajn i templejte, proverite Squarespace.
 • Ako vam je potrebna e trgovina kako biste prodavali proizvode online, Shopify je najbolji izbor.

Koju platformu za kreiranje web sajta ćete vi izabrati?

Pozdrav svima, moje ime je Ivan Tripković. Bavim se Affiliate Marketingom, Dropshippingom i Investiranjem. Lansirao sam ovaj Websajt sa velikim ambicijama i nadam se da ću vam pomoći da udjete u svet Online Biznisa vrlo lako!

Najpopularniji tekstovi:

				
					console.log( 'Code is Poetry' );
				
			

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Povezani tekstovi